ПОСЛАСТИЦА ЗА КЛАДИОНИЧАРЕ: Ко узима колико процената?

Кладионице избациле квоте за изборе 2017. Сада можете да типујете не само на победника, већ и на процент гласова које ће кандидати освојити у првом кругу па и да у „дуелима“ гађате колика ће бити разлика између појединих ривала

0

ПРОШЛА је и кандидатура Луке Максимовића алијас Белог Прелетачевића, РИК је потврдио да ћемо на председничким изборима моћи да гласамо за 11 кандидата (кандидатура Предрага Вучетића још није прихваћена). Јасно је да је премијер Александар Вучић највећи фаворит, али аналитичари ће све до 2. априла расправљати о томе да ли је могуће да неко други изненади, да ли ће уопште неко моћи да кандидата владајуће коалиције погура до другог круга, какве ће излазност имате последице по коначне резултате…

Па да пробамо да им помогнемо са анализама, а и да свима осталима ове предстојеће дискусије за кафанским столовима учинимо занимљивијим. Кладионица MOZZART избацила је комплетну понуду за председничке изборе 2017. године, те сада можете да типујете не само на победника, већ и на процент гласова које ће кандидати освојити у првом кругу па и да у „дуелима“ гађате колика ће бити разлика између појединих ривала.

Чак ћете моћи да типујете и на излазност коју многи аналитчари сматрају за пресудну и због које је Лука Максимовић Бели и подигао толику прашину.А излазност ће се према MOZZART проценама кретати на граници од 57,5 одсто. Знате и сами у оваквим случајевима: типује се на више или мање од задате границе, квота је увек 1,85.

Кад су кандидати и њихови домети у питању… Уз ограду да су померања могућа. Јер само примера ради тог Белог је јако тешко „ухватити“, пошто нико не може са сигурношћу да зна колико далеко једна добра шала може да оде кад се ствари уозбиље, а апстиненти коначно почну да прате информативне емисије.

Било како…

ПРОЦЕНАТ ОСВОЈЕНИХ ГЛАСОВА У ПРВОМ КРУГУ
(Типује се да ли ће одређени кандидат освојити више или мање од понуђене маргине)

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – 48,6 одсто

САША ЈАНКОВИЋ – 16,1

ВУК ЈЕРЕМИЋ – 14,7

ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – 7,9

БОШКО ОБРАДОВИЋ – 2,9

ЛУКА МАКСИМОВИЋ (БЕЛИ) – 2,5

САША РАДУЛОВИЋ – 2,3

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ – 1,95

НЕНАД ЧАНАК – 0,85

За неке кандидате из категорије „аутсајдери“ границу је једноставно немогуће одредити. Због тога је за Мирослава Паровића, Предрага Вучетића и Милана Стаматовића понуђена само опклада „победник избора“ са квотом 1.500 на Стаматовића, односно 2.000 на Паровића и Вучетића, чија кандидатура, подсећамо, још није званично прихваћена. Кад су остали кандидати у питању, квоте на њихову коначну победу:

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ДА 1,03; НЕ 9,00
САША ЈАНКОВИЋ – 30,0
ВУК ЈЕРЕМИЋ – 35,0
ВОЈИСЛАВ ШЕШЉ – 200
БОШКО ОБРАДОВИЋ – 800
ЛУКА МАКСИМОВИЋ (БЕЛИ) – 820
САША РАДУЛОВИЋ – 850
АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ – 900
НЕНАД ЧАНАК – 1.000

За највеће фаворите, ту су и додатне игре. Да појаснимо…

Александар Вучић постаје председник у првом кругу: ДА (1,95); НЕ (1,75)
Вук Јеремић – пласман у други круг: 3,60
Саша Јанковић – пласман у други круг: 3,40

А за оне с непоправљивим такмичарским духом – дуели! Нешто налик хендикеп опкладама или да разјаснимо онима који баш и нису редовни у кладионицама: пројектована разлика између два ривала у процентима гласова које ће освојити у првом кругу.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ вс ВУК ЈЕРЕМИЋ – 33,9 (овде Јеремић има почетну предност од 33,9% у односу на Вучића. Тип на Вучића значи да ће разлика у првом кругу у односу на Јеремића бити већа од ових 33,9%, а тип на Јеремића да ће разлика између њих двојице бити мања од понуђене маргине)

САША ЈАНКОВИЋ вс ВУК ЈЕРЕМИЋ – 1,4

ВУК ЈЕРЕМИЋ вс ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – 6,8

БОШКО ОБРАДОВИЋ вс АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ – 0,95

БОШКО ОБРАДОВИЋ вс САША РАДУЛОВИЋ – 0,6

АЛЕКАНДАР ВУЧИЋ вс САША ЈАНКОВИЋ – 32,5

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ вс ЈАНКОВИЋ+ЈЕРЕМИЋ – 17,1

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ вс ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – 40,7

САША ЈАНКОВИЋ вс ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – 8,2

САША РАДУЛОВИЋ вс АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ – 0,35

Први круг избора заказан је за 2. април. Потенцијални други, уколико у првом кругу ниједан кандидат не освоји преко 50% гласова изашлих бирача, одржаће се 16. априла.

Новости ОнЛајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*