После 15 година Мира Марковић се враћа у Србију

0

Застарела једина оптужница против Мирјане Марковић!

Део оптужнице који се односи на пет од 12 особа које се терете за злоупотребе при додели станова у власништву државе, а на којој је и супруга некадашњег председника Југославије Слободана Милошевића застарео је у децембру 2017. године, пише данас Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС).

Kако се наводи, Виши суд је у неколико наврата опомињао Више тужилаштво у Београду да исправи грешке у новчаним износима у оптужници.

Тужилаштво је измењену оптужницу доставило октобра 2017, неке цифре су биле измењене али се износи који се појединим оптуженим стављају на терет поново нису поклапали, пише ЦИНС.

Застаревањем оптужнице у потпуности је обустављено гоњење троје људи – некадашњег службеника општине Нови Београд Милутина Милошевића, Милоша Батина и Зорана Перића.

Део оптужнице застарео је и против бивше генералне секретарке Владе Србије Живке Kнежевић, али ће се њој судити по другим тачкама оптужнице.

Током претходних година поступак је застарео против некадашње министарке за избеглице Братиславе Морине и бившег функционера Министарства унутрашњих послова Петра Зековића.

Осим Мирјане Марковић, на оптужници су и бивши директор Савезне управе царина Михаљ Kертес, некадашњи министар у Влади Србије Бранислав Ивковић, некадашњи начелник ресора Државне безбедности МУП Србије Јовица Станишић и некадашњи функционери Државног предузећа за издавање некретнина (Дипос).

Подсетимо, Мирјана Марковић је у јулу 2017. године у интервјуу за Ало! рекла „између редова“ да би волела да се врати у Србију јер ћерку није видела 14 година.

 

 

Цинс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*