ПОСЛЕ 28 ГОДИНА: Ухапшен кинески Џек Трбосек!

0

Гао Ченгјонг (52) признао је 11 убистава у провинцији Гансу и суседној Унутрашњој Моноглији између 1988. године и 2002. године, саопштило је кинеско Министарство јавне безбедности.

Он је ухапшен у продавници коју води са својом женом Баијин, у северозападној провинцији у којој су се злочини догодили.

Гао је окривљен за нападе на млађе жене обучене у црвено, које је пратио до куће, силовао их и убијао.Он је многе жртве заклао а онда унаказио мртва тела. Његова најмлађа жртва имала је тек осам година. Неким жртвама су извађени репродуктивни органи.

„Починилац је сексуално изопачен и мрзи жене“, навела је полиција 2004. године, када је први пут повезала злочине и понудила награду од 200.000 јуана (30.000 америчких долара) за информацију која би водила хапшењу.

„Он је повучен и није друштвен, али је стрпљив“, писало је у полицијском саопштењу.

Гао је откривен пошто је његов рођак стављен у кућни притвот у Баијину због оптужби за ситан криминал и пошто му је узет узорак ДНК због провере.

Полиција је закључила да је убица којег траже 28 година рођак ухапшеног а онда се Гаов ДНК поклопио са убичиним.

Још није познато зашто је серија убистава прекинута 2002. године..

Неосноване оптужбе су честе у Кини због широке употребе силе у изнуђивању признања.

У неколико познатих случајева током последњих годиан, у Кини су погубљени невини људи који нису починили злочине, а ослобођени су погрешно оптужени пошто су неки починиоци признали дела или су наводне жртве убистава пронађене живе и здраве.

Није познато да ли је неко раније био оптужен за убиства за која се терети Гао. године..

Мондо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*