POSLE 28 GODINA: Uhapšen kineski Džek Trbosek!

0

Gao Čengjong (52) priznao je 11 ubistava u provinciji Gansu i susednoj Unutrašnjoj Monogliji između 1988. godine i 2002. godine, saopštilo je kinesko Ministarstvo javne bezbednosti.

On je uhapšen u prodavnici koju vodi sa svojom ženom Baijin, u severozapadnoj provinciji u kojoj su se zločini dogodili.

Gao je okrivljen za napade na mlađe žene obučene u crveno, koje je pratio do kuće, silovao ih i ubijao.On je mnoge žrtve zaklao a onda unakazio mrtva tela. Njegova najmlađa žrtva imala je tek osam godina. Nekim žrtvama su izvađeni reproduktivni organi.

„Počinilac je seksualno izopačen i mrzi žene“, navela je policija 2004. godine, kada je prvi put povezala zločine i ponudila nagradu od 200.000 juana (30.000 američkih dolara) za informaciju koja bi vodila hapšenju.

„On je povučen i nije društven, ali je strpljiv“, pisalo je u policijskom saopštenju.

Gao je otkriven pošto je njegov rođak stavljen u kućni pritvot u Baijinu zbog optužbi za sitan kriminal i pošto mu je uzet uzorak DNK zbog provere.

Policija je zaključila da je ubica kojeg traže 28 godina rođak uhapšenog a onda se Gaov DNK poklopio sa ubičinim.

Još nije poznato zašto je serija ubistava prekinuta 2002. godine..

Neosnovane optužbe su česte u Kini zbog široke upotrebe sile u iznuđivanju priznanja.

U nekoliko poznatih slučajeva tokom poslednjih godian, u Kini su pogubljeni nevini ljudi koji nisu počinili zločine, a oslobođeni su pogrešno optuženi pošto su neki počinioci priznali dela ili su navodne žrtve ubistava pronađene žive i zdrave.

Nije poznato da li je neko ranije bio optužen za ubistva za koja se tereti Gao. godine..

Mondo

POSTAVI ODGOVOR

*