После хеликоптера-стручњак и за протесте: Гашић тврди да демонстранти желе да сруше Вучића

Праве нови 5. октобар - опет нападају Скупштину, лете јаја и каменице. Нигде на свету нисам видео спонтане демонстрације, па то нису ни ове у Србији! Опозиција жели да изазове инциденте и сруши Вучића, али им то не полази за руком и зато постају нервозни.

0

МАСКЕ полако али сигурно падају. Опозициони политичари који се крију иза демонстраната желели су да изазову инциденте и сруше Александра Вучића, али им то не полази за руком. Зато постају нервозни и не знају шта даље, каже у интервјуу за Информер високи функционер СНС и бивши министар одбране Братислав Гашић.

Гашић наглашава да у Србији мањина демонстрира силу над већином, по налогу оних који су катастрофално изгубили на изборима.

– Верује ли ико у Србији да су се они тамо спонтано окупили, ето потпуно случајно, и то исти они који су учествовали у „жутој патки“?! У то само изразито неинтелигентан човек може да поверује.

* Да ли су вас изненадиле демонстрације?

– Знали смо за то и обавестили смо јавност још пре избора. Они су знали да Вучић побеђује и зато су све припремали раније, али нису очекивали да ће бити милион и по гласова разлике. Зато није било планираних протеста у изборној ноћи.

* Неки кажу да се ово све ради по унапред написаном сцанарију.

– Ово је исти сценарио као 5. октобра. Опет нападају Скупштину, опет лете јаја и каменице, опет се прети линчом и смрћу… Пазите, није случајно то што су протести истовремено у Србији, Русији, Мађарској, Македонији. Хоће да сруше јаке лидере. Али, држава Србија на провокације не одговара и то их јако нервира, јер у лекцијама које су добили не пише тако. Очекивали су да полиција реагује. Сад не знају шта ће.

* Како коментаришете њихове захтеве?

– Ниједан од захтева се не односи на студентска питања. Они кажу да су студенти, ми им кажемо да се не крију иза студената. То су све истакнути чланови опозиционих странака и кандидата, а захтеви су им чисто политички.

* А прича о изборној крађи?

– Сами сте сведоци колико је то нереална прича. Саша Јанковић је изнео низ неистина и после јавног бројања гласова није се извинио због лажи. Али нека зна да ће неко да одговара. Лагали су и наставиће да обмањују како би створили код грађана сумњу. Ипак, неће моћи да лажима прекрајају изборну вољу. Народ је показао да не верује преварантима и да има поверење у Александра Вучића.

* Хоћете ли организовати контрамитинг?

– Не. Не желимо да се спуштамо на њихов ниво.

* Кажу да им смета кад руски амбасадор у штабу СНС честита Вучићу победу?

– Изузетно смо поносни на то што је Владимир Путин међу првима честитао победу Вучићу. То су урадили и други европски и светски лидери.

* Многи вам замерају превише блиске односе с Путином…

– Србија од 2012. почиње да сарађује и са Истоком и са Западом. Имао сам част да као мали Крушевљанин будем у Вучићевој делегацији у посети председнику Путину. Верујте ми, однос њих двојице више је од протокола и пријатељства, то су изузетно блиске везе.

* Како ће Србија бити војно рангирана после набавке модерног руског наоружања?

– Модернизацијом војске далеко смо испред свих земаља у региону сем Румуније. Али се и њој озбиљно приближавамо. Путину дугујемо велику захвалност за помоћ.

* Многи су вас исмевали због ктиторске композиције у храму на Багдали.

– То је последица неупућености. Дај Боже да је више ктитора у Србији. Све што сам направио у Крушевцу, па и храм и капелу на Багдали, направио сам с љубављу. За пет година сам дигао и обновио пет цркава у Крушевцу.

* Помиње се ваш велики повратак на политичку сцену, од министра полиције, преко шефа БИА, до министра одбране?

– Не размишљам о томе. На новом председнику Србије је да види како најбоље могу да помогнем. Земљи сам увек на располагању и велика је част служити Србији.

ИНФОРМЕР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*