После Новог Сада и Суботичани пишу петицију: Уместо Тржановој, дајте паре за болесну децу

  0

  После Новосађана и Суботичани прикупљају потписе за петицију којом траже од градоначелника Богдана Лабана и локалне власти да одустану од организовања дочека Нове године на тргу и новац предвиђен за прославу намене тешко оболелој деци и одраслима.

  У петицији „Будимо хумани – Нова година за Нови живот”, која кружи друштвеним мрежама, неколико цивилних организација, неформалне групе грађана и појединци, који су покренули акцију, захтевају да се одустане од концерта Гоце Тржан и прославе.

  – Власт у Суботици би на овај начин дала пример и другим локалним самоуправама да учине исто, да се за новогодишњу ноћ одрекну забаве, покажу хуманост и помогну онима којима је помоћ најпотребнија, онима који не само у новогодишњој ноћи већ свакога дана имају само једну жељу, да преживе – апелују Суботичани.

  Грађани предлажу Лабану да се оснује посебан буџетски фонд који би био намењен само за потребе лечења болесних грађана. Нема званичних информација из градске управе о дочеку и колико новца је град определио за прославу.

   

   

   

  Ало

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *