После ових Путинових речи, амерички геније нема дилему: Почиње Трећи светски рат

0

Оснивач компанија „Спејсикс“ и „Тесла“ Илон Маск коментарисао је речи председника Русије Владимира Путина о вештачкој интелигенцији.

Путин је изјавио да ц́е онај ко постане лидер у области вештачке интелигенције постати „господар света“.

„Kина и Русија… ускоро ц́е све земље постати јаке у информатици. Kонкуренција за надмоц́ у вештачкој интелигенцији на националном нивоу вероватно ц́е бити узрок Трец́ег светског рата“, написао је Маск на свом Твитер налогу.

Раније је Маск изјавио да би људи требало да се брину због вештачке интелигенције, а не због ризика од ескалације напетости са Северном Kорејом.

Путинов час

Руски председник Владимир Путин сматра да будућност припада вештачкој интелигенцији, и да ће светом владати онај ко први овлада њом.

Путин је разговарао са током „отвореног часа“ ученицима првог септембра о науци.

– Вештачка интелигенција је будућност, не само за Русију, већ за цело човечанство. Са њом долазе огромне могућности, али и претње које су тешко предвидиве. Kо год постане лидер у овој сфери биће владар света – рекао је он.

Међутим, он не жли да било ко има монопол на том технолошком пољу.

– Ако му постанемо лидери у овој области, ми ћемо поделити то знање са целим светом, на исти начин на који делимо наше нукеларне технологије данас – рекао је он ученицима из Русије путеим сателитског преноса, док је говорио у региону Јасрослављу.
Отворени час је трајао 45 минута, а Путин је на њему говорио и о науци, медицини, спосбностима људског мозга, истичући значај когнитивних наука.

– Покрети очију могу да се користе за управљање разним системима, а постоје и могућности да се анализира људско понашање у екстремним ситуацијама, на пример у свемиру – рекао је Путин на часу коме су присуствовали ученици и наставници из 16.000 школа.

Процењује се да је било више од милион слушалаца

 

 

 

 

РТ

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*