После раскида сарадње са Политиком: Карикатуре Петричића од сутра у НИН-у!

0

Након што је „Политика“ прекинула сарадњу са Душаном Петричићем, он ће већ од новог броја НИН-а, који ће се на киосцима појавити сутра, почети да ради као карикатуриста тог недељника.

НИН ће објавити две Петричићеве карикатуре, последњу која је у „Политици“ објављена 25. септембра, за коју сам аутор претпоставља да је била кап која је прелила чашу, а премијерно ће објавити и нову која би, да му није отказана даља сарадња, била објављена у „Политици“ 2. октобра.

Осим што је почео да црта, Душан Петричић је за нови НИН дао интервју и у разговору са Ољом Бећковић говори о односу према премијеру Александру Вучићу и властима у Србији, о проблемима који оптерећују српско друштво… Петричић износи уверење да сарадњу са њим није прекинуо в. д. главног уредника „Политике“ Жарко Ракић, већ да је на то директно утицао премијер Вучић

– Посао карикатуристе је да напада и карикира власт. Не постоји превише оштра карикатура. Мера њене оштрине мора бити адекватна количини непочинства које власт чини – објашњава Петричић, који ће убудуће у сваком броју НИН-а имати карикатуру на целој страни.

– Са Петричићем сам се врло лако и брзо договорио, иако су се претходни послодавци жалили да је скуп, да не поштује рокове и да много црта Вучића – каже главни уредник НИН-а Милан Ћулибрк. – Петричић је прву карикатуру доставио дан пре рока, није ни толико скуп за аутора који је награђиван широм света, а једино што је тачно јесте да на његовим карикатурама има много Вучића, али нама то не смета.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*