Потресна исповест професорке Војне академије др Хатиџе Бериша за ТВ Прва: Албанци су ме називали „шкиња“, Срби „шиптарка“ (ВИДЕО)

0

„Албанци су је називали „шкиња“, а Срби „шиптарка“, каже у најави ауторка емисије „Живот прича“, новинарка Татјана Војтеховски. „А она се издигла изнад свега! Ово је прича о Хатиџи Бериша, жени која је све што је имала дала за Србију и још даје. Прича о породици Бериша из Клине са Косова и Метохије, о три брата и три сестре које је отац васпитао да је домовина испред свега у животу!“hatidzaberisaПородица Бериша је одбацивана од стране Абанаца јер су цео живот били лојални Србији. Одбацивани су од стране Срба јер су Албанци.

Иза њих су тешке године живота на Косову где су поделе завршиле у мржњи. Њен отац Халил Бериша одлучио је да не да синове у ОВК, када је ОВК тражио мушку децу – по цену свега.

Ову причу прича Хатиџа Бериша – доктор политичких наука, професорка Војне академије и Школе Националне одбране на катедри стратегије – жена која васпитава будуће официрке и официре Србије. (библиографија и класификација радова др Бериша овде)

Прича о њеном вечитом питању – ко сам ја и коме ја припадам, прича о томе како су је Албанци називали „шкиња“, а Срби „шиптарко“, прича о томе како су јој кућу запалили припадници ОВК, а претукли припадници српске полиције… Прича о вечитом доказивању и једнима и другима, и Србима и Албанцима, о сталној борби да припада неком. Прича о томе како су чланови породице, васпитани да су патриотизам, домовина и служење држави најсветија ствар, један по један давали живот за ову земљу и како је Хатиџа настављала живот без својих најмилијих.

ТВ Прва


НАПОМЕНА: Портал „Патриот“ је на своју одговорност пренео видео снимак са ЈуТјуба, којем извор није телевизија која је објавила интервју. Уколико дође до уклањања видео снимка према правилима ЈуТјуб заједнице, емисију „Живот прича“ са др Хатиџе Бериша, можете погледати овде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*