Поводом покушаја спаљивања храма Христа Спаса у Приштини: Сада ваљда виде кога су хтели да приме у Унеско!

0

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић осудио је поновно скрнављење Храма Христа спаса у Приштини.

Ивица Дачић је, поводом новог напада на цркву у Приштини, рекао да се по ко зна који пут показало да је то одраз мржње према српском народу и његовим светињама.

„Такозване косовске власти су недељама пре тога прекопале сваки центиметар око Храма, желећи да српску цркву повежу са ратним злочинима, а кад им то није успело покушали су и да га униште подметањем пожара“, истакао је Дачић.

Према његовим речима, Приштина је данас, на жалост, највећи пример етничког чишћења Срба, јер је од 40.000, колико их је живело пре 30 година, данас преостало свега неколико стотина.

„То руши лажи које косметски Албанци свуда шире о наводном геноциду над Албанцима, зато сада желе да рушењем Храма затру сваки српски траг у Приштини. То је показатељ колико је Србија била у праву када се противила чланству Косова у Унеску“, истакао је Дачић.

Додао је да они који руше, пале и скрнаве српске цркве не могу бити њихови чувари.

„Ваљда то сада виде и оне земље које су подржале улазак Косова у Унеско, ваљда виде коме су хтели да повере заштиту српског наслеђа на Косову и Метохији“, нагласио је Дачић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*