ПОВОДОМ УТАКМИЦЕ СРБИЈА-КОСОВО: Војни синдикат – заставу Србије, а не бела застава

0

Управни одбор Војног синдиката Србије позвао је све српске спортисте и грађане да бојкотују одлуку Европске рукометне организације, да се квалификациони турнир за Светско првенство јуниорки од 23.до 25. марта у Крагујевцу, одржи без интонирања националних химни и националних симбола репрезенација учесница.

„Запослени у Војсци Србије су лица високих моралних вредности и осећања патриотизма, те је стога Управни одбор Војног синдиката Србије, као државотворна, патриотска и уставобранитељска организација“, пише у саопштењу синдиката.

Како наводе, то значи, да ће српска деца у срцу Србије, слободарске Шумадије, тих дана играти под белом заставом, јер се испуњавају услови и чине уступци непостојећој држави Косово.

„Одлука, коју очигледно поштују и представници у државном Рукометном савезу Србије долази у данима од 23. до 25.априла, када Војска Србија спушта заставе на пола копља, када обилазимо породице погинулих колега у херојској одбрани државе и народа – на караули Кошаре, на Косову и Метохији и широм Србије у геноцидној агресији НАТО пакта, све под геслом ‘да се не заборави’.

Никада се Срби у својој историји нису борили под белом заставом, нити су се повлачили пред већом и силнијом пошасти која их је у прошлости задесила. Од Косовског боја, Српских устанака, Колубаре, Цера, до Кошара… И нико нема права да реализује овај опасан велеиздајнички преседан да на мала врата признаје некакву државу Косово“, пише у саопштењу Војног синдиката.

Да ли бела застава значи да смо предали и територију као неотуђиви део државе, питају се представници синдиката.

„Бела застава је симбол предаје! Белом заставом се не бране национални интереси Срба у јужној српској покрајини. Позивамо српску младост и репрезентативце да бојкотују ову одлуку. Неке победе у животу и спорту се добијају и када изгубите једну утакмицу за зеленим столом. Служимо Србији!“, закључује се у саопштењу.

Вести

 Србин инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*