ПОЗНАТИ ПРАВОСЛАВЦИ: Шоуни Смит

0

Позната холивудска глумица и певачица Шоуни Смит(Shawnee Smith) исповеда православну веру.

Глумица и певачица Шоуни Смит, каже за себе да је рођена као Лутеранка али да је одувек тражила веру, изучавала источну филозофију и тражила међу многим хришћанским деноминацијама ону која је исконска, која се није мењала од првих времена.


Чула је за ортодоксију али је мислила да је то Јудаизам, јер како каже, већина Американаца за Православље није никад чула.

Сасвим случајно је упознала у свом окружењу људе који су православци и распитала се где може доћи да види православну службу. Чим је сазнала где има православна црква у близини решила је да оде на богослужење. Међутим, како каже, служба у православној цркви је била у 6 сати ујутро.

Тако је једно јутро отишла на православно богослужење у 6 сати ујутро и како каже, никад није искусила такав доживљај, православно појање, иконе и цела атмосфера древног православног богослужења које има дубоку традицију по њеном признању на њу  је оставило јак утицај. Коцкице су се сложиле, то је било то, била је то прилично древна богослужбена пракса, и ја сам се променила. – каже позната глумица.

Шоуни Ребека Смит је рођена 3. јула 1969. године у Америци у Јужној Каролини. Позната је пре свега као тв глумица односно као глумица у тв серијалима. Родитељи су јој Патриција (Смоак) медицинска сестра на Онкологији  и Џејмс Смит пилот америчке војске. Шоуни је почела са глумом од своје осме године. Глумила је у бројним тв серијама и филмовима, најпознатији филм је свакако хорор филм Блоб, а од тв серија су Досије х, Бекер, Murder, She Wrote, Players, итд.
Ребека Смит има троје деце, кћерку и два сина. Тренутно ради на пројекту под именом A Love Story који је заправо документарац о њеном преласку у Православље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*