ПРАВОСЛАВНИ РОДИТЕЉСКИ ФРОНТ: Окупио преко 5000 људи испред скупштине Србије

0

Литија и породични скуп пристигли на Трг републике где их је дочекало између 1.000 и 2.000 људи. Полиција није дозволла да се било ко мегафоном код споменика кнеза Михаила Обреновића обрати присутнима, нити да литија на овом месту буде заустављена.

19:00 – Нешто више од 5000 људи је стигло са Трга републике испред скупштине Србије зауставивши саобраћај у том делу града. За разлику од Трга републике, полиција је дозволила да се окупљенима обрате организатори и они који су подржали овај православни догађај: Монах Антоније (Ипсред православне литије, скоро 150 пута одржана у Београду), Дамљан Кнежевић (Испред иницијативе „Нема предаје-Косово је срце Србије“), Др. Јована Стојковић (испред организатора забрањеног породичног скупа), Дејан Петар Златановић (испред патриотских медија, који су медијски подржали ову православну патриотску шетњу), Др. Мила Алечковић (испред родитеља чију су децу одузели органи социјалне заштите у Србији по упутима новог светског поретка), Хелена Гранић (новинар Слободног србског дневника).

Шта су говорници рекли окупљенима, на који начин су објаснили како су Србија и српске земље окупиране од стране антихришћанских елита, погледајте у видео клипу који се налази на „твитер“ објави. Након ових говора, окупљени су се упутили ка РТС-у, где ће се емитовати слободни србски дневник. Након РТС-а, окупљени ће кренути ка влади Србији где ће се православни породични догађај завршити.

17:40 – У литији и у колони породичног скупа, који се креће ка скупштини Србије, сад је већ око 5.000 људи, међу присутнима појавиле су се и нове пароле, као што су: Децу вам не дамо, Нећемо паре хоћемо истраге, Државо одбиј од наше деце, Децу вам нећемо опростити, Мењамо вакцинацију за здраву популацију, Није важно против колике силе се борим, већ колику светињу браним, Моје дете мој избор…Приметна је још већа подршка литији од стране људи који стоје на тротоару и не учествују директно у овом патриотском скупу, многи људи не само што снимају овај протест са мобилним уређајима, већ учесницима ове шетње прилазе дајући им јасну подшку за своје ставове.

Око 2.000 људи се окупило испред владе Србије и кренуло је као православној литији улицама Београда ка Патријаршији, одакле ће се упутити ка Тргу републике, скупштини Србије и РТС.

 

У колони су углавном , млади људи, породични људи са децом и унуцима. Они носе иконе и паное Господа Исуса Христа, Богородице, православних светаца и мученика, а такође на овим паноима присутни су и натписи: Православно да живесмо, а де ни били ту где јесмо, Србија да буде чиста од свих слуга антихриста, Праволавље Срба звони нити папа нит масони, Не скрнавите и не потапајте немањићки манастир Грачаница код Ваљева…

Учесници литије и породичног скупа носе православне заставе са крстом, српске заставе, византијске, руске и грчке заставе. Док траје поворка београдским улицама, народ који стоји са стране, а не учествује у литији, тапше или уз речи подршке поздравља учеснике овог патриотског скупа. „Србин инфо“ ће и даље извештавати са ове литије, ускоро обајвљивајући видео прилоге са Трга републике, испред скупштине Србије и РТС-а – на „твитер“ налогу.

 

srbin nfo

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*