Pravoslavni savez protiv Velike Albanije – Tajni pregovori predstavnika tri zemlje: Bugarske, Srbije i Grčke!

1

U Solunu su se nedavno sreli predstavnici Vlada Srbije, Bugarske i Grčke. Na neformalnom sastanku su razmatrali zajednički nastup povodom izjava Edija Rame i albanskih planova o stvaranju Velike Albanije. Dogovorena je razmena informacija o delovanju Islamske Države na prostoru gde deluju Albanci i oko organizovanog kriminala trgovine ljudima i drogom.
Na ovom hitnom sastanku su razmatrani načini koordinirane aktivnosti tri Vlade oko tog problema.
Zaključak je da da su te tri zemlje ugrožene projektom Velike Albanije, te da bi realizacija projekta Velike Albanije dovela do rata u regionu.

Dogovoren je koordinisan nastup u EU, Vašingtonu i Moskvi povodom tog problema. Zaključeno je da se mora ići sa zajedničkim stavovima.
Pored toga razmatrana je ideja da se napravi zajednički lobi pravoslavnih balkanskih naroda u Briselu, Londonu i Vašingtonu, zajednička lobistička aktivnost, da se spreči ujedinjenje Kosova i Albanije i dalje destabilizovanje regiona stvaranjem Velike Albanije.

Očekuje se dalji nastavak saradnje i kontakata tri pravoslavna naroda, te da bi u slučaju dalje Albanske ekspanzije u realizaciji projekta Velike Albanije to moglo dovesti do formiranja neke vrste saveza pravoslanih naroda Balkana.

Vijestio

1 KOMENTAR

  1. Odgovor šiotarima i Albanima je samo jedan a to je vojno udruživanje svih balkanskih zemaqa i da im se odgovori na isti način kako oni oružjem nastoje da formiraju veliku Albaniju. Ta vojna akcija svih Balkanskih zemalja bi za 7 dana počistila sve što nosi i oslikava Albansku krv i šiptarsku krv. Takvo rešenje je konačno za sva vremena i jedino rešenje. Sve drugo je samo presipanje i praznog u prazno. pozz.

POSTAVI ODGOVOR

*