Pre inauguracije brojni sastanci, evo sa kim će se sve Vučić sastati

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće sutra niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima brojnih država i organizacija koji će, inače, u Beogradu prisustvovati njegovoj inauguraciji.
Bilateralne susrete Vučić će započeti u devet sati razgovorima sa potpredsednikom Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.
Takođe, u vili „Mir“ sastaće se sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineksog narodnog kongresa NR Kine Đi Bingsjuenom-
Potom, u 10 i 11 sati, Vučić će razgovarati sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i premijerom Gabona Emanuelom Isoze Ngondeom.
Slede susreti sa Mihailom Džanelidžeom, ministrom spoljnih poslova Gruzije (11.30), zatim Vladimirom Koltovičem, ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Republike Belorusije (12), nakon čega će razgovarati sa Endru Leslijem, parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD (12.30).
Pola sata kasnije, Vučić će primiti i Rauhija Fatuha, savetnika predsednika Države Palestine za međunarodna pitanja, za 13.30 sati predviđen je susret sa Rouz Gotemiler, zamenicom generalnog sekretara NATO, a za 14 časova sa Robertom Pinoti, ministrkom odbrane Italije.U 14.30 sati Vučić će primiti predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, a u 15 članove Predsedništva BiH. U 15.30 sati predsednik će se sastati sa Johanesom Hanom, komesarom za proširenje i susedsku politiku EU.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*