Пре кредита за стан, лекарски преглед!?

Када кренете у реализацију кредита за стан, поред пара и стрпљења, то ће бити добра прилика да проверите и своје здравствено стање. Међутим, то обично није воља клијента, па је, када стигне списак неопходних анализа, неопходно прерачунавање.

34

Да би се добио кредит, између осталог мора да се уради општи медицински преглед, тест оптерећења, ЕКГ, биохемијске анализе крви и урина, али и да се тестира на вирусе ХИВ-а, хепатитиса Б и хепатитиса Ц. Нешто од тога може да се уради у дому здравља, а нешто мора и да се плати. За све то је потребно најмање недељу дана, а може да кошта и до 30.000 динара.

Снежана Кушљевић Деспотовић из Дома здравља Палилула каже да пацијенти у Дому здравља могу да добију основне биохемијске анализе, ЕКГ, прегледе консултаната, као што су интерниста, неуропсихијатар, ориноспецијалиста…

„Пацијент може да их добије у оквиру највише два дана“, каже Снежана Кушљевић Деспотовић

Што се тиче других анализа, на ХИВ, хепатитис, оне морају да се плате приватно, каже Кушљевић Деспотовић.

У Служби повереника за информације од јавног значаја кажу да подаци о здрављу представљају нарочито осетљиве податке о личности.

Златко Петровић из Службе повереника каже банка не би требало да обрађује те податке и да они могу бити релавантни када је животно осигурање један од инструмената обезбеђења подизања стамбеног кредита.

Срђан Танасијевић из „Уника осигурања“ напомиње да банкама ти подаци нису битни.

„Битни су осигуравајућој кући, јер се у зависности од њих врши процена ризика, у односу на старост, занимање, здравствено стање. Одређују се услови по којима ће бити прихваћено осигурање“, објашњава Танасијевић.

Од дома здравља, преко осигуравајуће куће, банке… Пут тих података не би смео да буде дуг.

„Подаци о вашем здравственом стању не би требало да се налазе у вашем кредитном досијеу. У вашем кредитном досијеу требало би да се налази искључиво уговор о животном осигурању. Подаци у о вашем здравственом стању треба да се налазе у осигуравајућој кући“, каже Златко Петровић.

Будући да има злоупотреба, банке су под надзором канцеларије повереника.

Кажу да је било примера задржавања података о здравственом стању и у кредитном досијеу, и тада је банци наложено хитно уништавање.

Поручују и да је Законом о заштити података о личности предвиђено да онај ко руководи и обрађује тражене податке мора да предузме техничке, организационе и кадровске мере да би поверљиве анализе остале тајна.

РТС

34 КОМЕНТАРА

 1. Здраво,
  ми наме ис Маријан Савић, био сам жртва преваре у рукама лажних кредитора. Изгубио сам око $ 45000.00 јер сам потребан велики капитал од $ 200,000.00. Скоро сам умрла, нисам имала где да одем. Мој посао је био уништен и у процесу сам изгубила сина. Нисам могао поново стоји да се то догађа. у јануару 2017. године, мој пријатељ ме је упознао са добра мајка, г-ђа Ивана Луци, да на крају ми је помогло да обезбеди кредит у кредита компанији у којој ради .гоод мајка Ивана Лука, желим да искористим ову прилику да се захвалим и да Бог наставити да те благословио. Такође желим да искористим ову прилику да саветује колеге индонезијске да постоје многи преваранти тамо, па ако ти треба кредит, и желе да добију кредит брзо, региструју само преко госпође Иване Луке и можете је контактирати путем е-маила: (иваналука04 @ гмаил.цом). можете ме контактирати преко мог емаила: (мариансавиц271@гмаил.цом). Ако имате било какве сумње. молим она је једина особа поуздан и поуздан.
  Хвала вам.

 2. Здраво, Да ли вам је потребан хитан кредит да бисте платили свој дуг или започели пословни пројекат? ако је одговор да, онда нас контактирајте путем е-маила: јулиероццолоанцомпани@гмаил.цом или вхатсапп број: +27846918903

  Хвала и Бог благослови.

 3. Кредитор? Да ли вам треба хитан кредит или пословни кредит? Јеси ли?
  ускраћени кредит од ваше банке или било којег финансијског предузећа?
  Нудимо приватне, пословне, финансијске, комерцијалне и личне кредите
  веома ниске годишње каматне стопе ниже од 3% у години до 30 година
  рок отплате и било где у свету. Нудимо кредите било које врсте
  износ. Наши кредити су добро осигурани за максималну сигурност нашег
  приоритет. Да ли губите сан у ноћима и бринете како да постанете легит
  кредитни зајмодавац?
  данас смо један од најбољих зајмодавца као што имамо доказ наше услуге 100%
  гаранција. Умјесто да гризиш нокте, Контактирајте нас данас
  преко: свазерфирм77@оутлоок.цом……..swazerfirm77@outlook.com

  • Здраво,
   Ја сам госпођа Оливиа Даниел, приватни зајмодавац који даје животним приликама зајмовима. Да ли вам је потребан кредит да бисте отплатили дугове или вам је потребан кредит како бисте побољшали своје пословање? Банке и друге финансијске институције су одбијене? Да ли вам је потребан кредит за консолидацију или хипотека? тражимо више зато што смо овде да све финансијске проблеме учинимо стварима прошлости. Ми позајмљујемо средства појединцима којима је потребна финансијска помоћ, која имају лошу кредитну способност или имају потребу за новцем за плаћање рачуна, да улажу у послове по стопи од 2%. Желим да користим овај медијум да вас обавестим да пружамо поуздану и корисну помоћ и да ћете бити вољни да понудите зајам. Контактирајте нас данас путем е-поште на:
   (оливиаданиел93@гмаил.цом)

   ИНФОРМАЦИЈЕ О АЛПИКАЦИЈИ

   1) Пуно име:
   2) Земља:
   3) Адреса:
   4) Држава:
   5) Пол:
   6) Брачни статус:
   7) Занимање:
   8) Број телефона:
   9) Тренутна позиција на месту рада:
   10) Месечни приход:
   11) Потребан износ кредита:
   12) Трајање кредита:
   13) Сврха зајма:
   14) Религија:
   15) Да ли сте се пријавили раније:
   16) Датум рођења:
   Хвала,

 4. Да ли вам је потребан пословни или лични кредит? Нудимо све врсте кредита на 2% контактирајте нас (dakany.endre(a)gmail.com)

  Понуда кредита.


 5. добар дан

        Хитно вам треба позајмице? Ми дамо кредите
  Заинтересоване странке са добром верном потражњом кредита. Они су
  заиста потребан хитан кредит? онда сте у
  право место. Дали смо пословне кредите, личне кредите, вриједне
  Минимално од 2.000,00 € до максималне вредности од 40.000.000,00 €, контактирајте нас
  Пријавите се за апликацију за кредит у висини од 2% на нижу камату
  Потражња и финансијски проблем.цонтацт-Данас у е-маил:
  пхилипморганлоансервице00@гмаил.цом

  Попуните ове информације

  Пун имена:
  држава:
  Телефон:
  Потребан износ кредита:
  Трајање кредита:
  Месечни приход:
  Адреса становања:

  Хвала док чекамо ваш одговор

  Пхилип Морган кредитна компанија.

  Кредит / Финансијске услуге.

 6. Да ли је потребан кредит? Да ли сте у финансијској кризи или вам треба новац да започнете свој бизнис? Да ли вам је потребан кредит да бисте измирили своје дугове или платили рачуне или започели пословање? Да ли имате кредитни резултат је мали и да је тешко добити капитални зајам од локалних банака и других финансијских институција? Ево вам шанса да добијете кредит од наше организације. Нудимо посебне кредите за следеће сврхе и више. Лични кредити, експанзија пословања и почетак пословања, образовање, консолидација дуга, финансијски кредити и фиксни. Нудимо кредите по ниској каматној стопи од 2%. Контактирајте нас данас е-виллиамслоанфундсхелп@гмаил.цом

 7. ¡¡LA NAVIDAD ESTÁ AQUÍ DE NUEVO !! PAQUETE DE REGALOS GRATIS DE NAVIDAD TAMBIÉN DISPONIBLE PARA CLIENTES INTERESADOS.

  Obtener un préstamo legítimo siempre ha sido un gran problema para los clientes que tienen problemas financieros y necesitan una solución. La cuestión del puntaje de crédito y la garantía es algo que los clientes siempre están preocupados cuando buscan un préstamo de un prestamista legítimo. Pero … hemos hecho esa diferencia en la industria de préstamos. Podemos solicitar un préstamo desde el rango de $ 5,000.00 USD a $ 5000000.00 USD con una tasa de interés tan baja como del 2% Responda de inmediato a este correo electrónico: (simonfinnloan.inc@gmail.com) …

 8. КСМАС ЈЕ ОТВОРЕН !!! !!!, НЕ ЛИ СЕ ИЗЛАЗИТЕ, ПРИМЕРИТЕ ЗА СВЕ ВРСТЕ КРЕДИТА СА САД ДАНАС !!! КСМАС БЕСПЛАТНИ ДАРОВНИ ПАКЕТ ТАКО ДОСТУПНО ЗА ЗАТВОРЕНИ КЛИЈЕНТИ.

  Добијање легитимног зајма одувек је био огроман проблем За клијенте који имају финансијски проблем и требају рјешење за то. Питање кредитног резултата и колатерала је нешто што клијенти увек брину о томе када траже кредит од легитимног зајмодавца. Али … направили смо ту разлику у кредитној индустрији. Можемо договорити кредит од распона од $ 5,000.00 УСД до $ 5000000.00 УСД ниже као 2% каматне стопе Молимо Вас да одмах одговорите на ову е-поруку: (симонфиннлоан.инц@гмаил.цом) …

 9. ХИТНА ПОНУДА ЗА КРЕДИТ

  Добар дан господине,

  Ауто кредити
  Стамбени кредити
  Бизнис кредити
  Лични кредити
  Кредит за некретнине.

  За више информација, молимо контактирајте нас, + 12028584154
  Е-маил: ворлдбирдлоан0944@гмаил.цом
  Вебсите: ввв.лоансбиворлд.цом/

  Канцеларија Адреса
  108 Фредерицк Стреет Греенвилле, СЦ 29607
  Кредитни агент: ХАРРИСОН ПЕТЕРСОН

  Хвала вам.

 10. Поздрав свима, Да ли вам је потребан хитан Ксмас кредит или хитан кредит за ваше пословање ако имате контакт (Барцлаиова банка ПИЦ компанија) Управо сам примио зајам од (156.000 евра) прошле седмице без одлагања легитиман и Бог се плаше компаније за више инфо контактирајте их путем е-поште .. (Барцлаиструстбанк800@гмаил.цом) разлог зашто сам узео време да их оглашавам је зато што су истински и богати божанствене компаније.

 11. Поздрав свима, Да ли вам је потребан хитан Ксмас кредит или хитан кредит за ваше пословање ако имате контакт (Барцлаиова банка ПИЦ компанија) Управо сам примио зајам од (156.000 евра) прошле седмице без одлагања легитиман и Бог се плаше компаније за више инфо контактирајте их путем е-поште .. (Барцлаиструстбанк800@гмаил.цом) разлог зашто сам узео време да их оглашавам је зато што су истински и богати божанствене компаније.

 12. bok

  Trebate li kredit za rješavanje financijskih problema? Trebate li poslovni kapital? Ako posudite iz bilo kojeg razloga ili platite račune ili pokrenete godinu i korporativna financijska sredstva za nekretnine i sve vrste financiranja poslovanja. Naši krediti su dugoročni i kratkoročni uz povoljne kamatne stope. Nudimo kredite s kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas za više informacija putem (lehmannschulz07@gmail.com)

 13. Свеобухватно кредитирање. Пружамо кредите како бисмо помогли људима, предузећима и компанијама које треба да ажурирају своје финансијско стање широм света, уз минималне годишње каматне стопе од само 2% у року од једне године до 50 година отплате било ког дела света. Дајемо кредите у распону од 5.000 до 100.000.000 евра. Наши кредити су добро осигурани, за максималан тренутак.
  контакт информације:
  * инфоцлфундинг@гмаил.цом
  * андреаприватесецтор@гмаил.цом
  Вебсите: хттп://цлфундинг.орг/хоме/
  Тел: +393512521013
  НАПОМЕНА: Одговорите са брзим одговором на следеће детаље
  Регард.

 14. Добар дан свима, да ли вам је потребан хитан кредит? Ми вреднујемо и посвећујемо свеобухватну услугу финансирања кредита која обезбеђује финансирање које има користи од подршке Сједињених Америчких Држава и њене финансијске територије у оквиру Инструмента за гаранције кредита у складу са Уредбом, информације се примењују са следећим детаљима испод,
  КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:
  * инфоцлфундинг@гмаил.цом
  * андреаприватесецтор@гмаил.цом
  Вебсите: хттп://цлфундинг.орг/хоме/
  Тел: +393512521013
  НАПОМЕНА: Одговорите са брзим одговором на следеће детаље
  Регард.

 15. Jeste li u potrazi za legitimnim zajam? Umoran od traženja kredita i hipoteka? Jeste li odbijene od vaših banaka? Trebate li kredit za brisanje dugova / računa? Onda je vaša financijska trauma gotova. Kredite svih vrsta nudimo uz kamatnu stopu od 2%. Mi smo certificirani i vrijedni povjerenja. možemo vam pomoći uz financijsku pomoć. Kontaktirajte nas sada putem, bryanloaners @ gmail. com za više informacija o vašem zajmu.

 16. Halo, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li hitan zajam? Da li je vašoj tvrtki ili projektu potrebno financiranje ili vam je potreban novac za kupnju kuće ili automobila ili vam je potreban zajam za otplatu duga? ? Ako je Vaš odgovor da, savjetovat ću vam da nas kontaktirate na Global Finance Firm putem (globalfinancingfund @ gmail.com).

 17. Zdravo…

             Mi smo financijski institut osnovan kako bi pomogao ljudima u potrebama pomoći, kao što je financijska pomoć. Dakle, ako prolazite kroz financijske poteškoće ili ste u bilo kakvom financijskom neredu, i potrebna vam su sredstva za pokretanje vlastitog posla, ili vam treba kredit podmiriti dugove ili isplatiti svoje račune, započeti lijepo poslovanje, ili vam je teško dobiti kapitalni zajam od lokalnih banaka, kontaktirajte nas danas putem e-pošte chuck_robbins002@hotmail.com za bibliju kaže „“ Luka 11:10 pita prima; onaj koji traži nalazi; i onomu tko kuca, vrata će se otvoriti. „Ne dopustite da vam ova prilika prođe jer je Isus isti jučer, danas i zauvijek više. Molim vas, ovo je za ozbiljne ljude i Boga koji se boji ljudi.

 18. СХАИНЕ АРМСТРОНГ ЛОАН ЦОМПАНИ, тренутно даје кредите озбиљним и заинтересованим клијентима, ми такође нудимо кредите физичким лицима, фирмама и сарађујемо са органима по ниској каматној стопи, детерминанти услова кредита, износ кредита између сума од 5,000.00 до 500,000,000.00 УСД. Кредит за развој бизниса конкурентну предност / ширење пословања.

  Нудимо следеће врсте кредита: лични зајмови (безбедни и неосигурани) *
  Пословни кредити (безбедни и неосигурани) *
  Цонсолидатион Лоан

  {Попуните образац за пријаву зајма испод}
  Прво пуно име …
  Потребан износ …….
  Оццупатион ….
  Трајање кредита ..
  месечни приход….
  Сврха кредита …..
  земља резидента ..
  Старост …
  Мобилни телефон…
  Да ли сте се раније пријављивали?

     Очекујемо ваш брз одговор на овај маил тако да можемо наставити даље.
  shaynearmstrongloancompany@gmail.com

 19. Dobivanje legitiman kredita uvijek je veliki problem za klijente koji imaju financijskih problema i treba mi rješenje za to.Ali smo napravili razliku u kreditnoj industriji. Možemo organizirati kredita od 5.000 € do 10,000,000.00 €, samo 3% zainteresiranih, molimo odgovorite na ovaj e-mail: chugan002@gmail.com

 20. Драги господине / госпођо

  КРЕДИТ КАО БРЗО КАО МОГУЋЕ У 2 ДАНА. Мари Цоле Финансијски фонд плц Комерцијални и лични ,, Кућни, пословни зајам за 2% каматне стопе.
  Име: ….. Презиме: …… Цоунтри ……. Број телефона: ….. Занимање: …… Аге: ……. …… Сек …… Брачни статус: …… Потребан износ зајма …… Мјесечни приход …… Трајање кредита ….. Контактирајте нас на
  марицолелоанцомпани212@гмаил.цом
  Хвала и Бог благослови
  Поздрави,

 21. zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski agent koji daje zajmove za osobno i korporativno financiranje. Trebate li trenutačni zajam da biste očistili svoj dug ili vam je potreban zajam kapitala da biste poboljšali poslovanje? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbacile? Bilo da vam treba zajam za konsolidaciju ili preuzimanje obveza, više ne tražite jer smo tu da sve vaše financijske probleme pretvorimo u nešto prošlo. Zadovoljstvo kupaca cilj je kada se prijavite kod nas, prijavite se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti s obzirom na trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rodovnik otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. Jednostavno dobivanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda: pošaljite nam e-poštu na: NIHADCUDIC2@GMAIL.COM

 22. Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: MONIKAKOSCAK2@GMAIL.COM

 23. Да ли вам треба хитан кредит?
  Да ли вам треба пословни кредит?
  Да ли вам треба лични кредит?
  Да ли вам је потребан кредит за вашу инвестицију?
  Да ли вам је потребан кредит за финансирање вашег проблема?
  Да ли вам треба пословни зајам и индустрија кредита?
  Контактирајте компанију е-поштом одмах (финанциалассуранце0 @ гмаил. Цом)

 24. Здраво, ја сам Robert Micheal и радим у приватној компанији за кредит. ДОБРОДОШЛИ У ПРИВАТНИ ФИРМ ФИРМЕ ФОЛСОМ-а. Приватне зајмове нудимо било коме у свету са каматном стопом од 3%. наш циљ је да пружимо људима више шансе да испуне свој сан. контактирајте нас путем е-маила: williamfolsom002@gmail.com
  за више информација.

  * ако сте заинтересовани, одговорите на горњи е-маил.
  * ако нисте заинтересовани, игноришите.
  ХВАЛА НА ВРЕМЕНУ.

 25. Dobar dan

  Trebate li zajam za svaku svrhu? Imate li financijskih problema? Bridge Finance zajamčeno je u pružanju financijskih usluga kupcima s povoljnom kamatnom stopom. Naši zajmovi su brzi i brzi. Kontaktirajte nas danas kako biste dobili potreban zajam. Uz vaš proračun možemo uskladiti bilo koji zajam s kamatnom stopom od 2%. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas odmah putem adrese (adrianbay0008@gmail.com)

 26. Dobar dan,

  Da li ste u bilo kakvoj finansijskoj krizi?
  Da li vam je potreban kredit?
  Postoji kompanija koja je tu da vam pomogne, daje zajam i pojedincima i firmama, bez obzira na iznos ili vremenski zastoj, kamatna stopa je pristupačna. ako ste zainteresovani možete nas kontaktirati putem hopkinsonloan@hotmail.com i ispuniti dole navedene podatke.

  Puno ime:
  Iznos pozajmice:
  Trajanje kredita:

  Hvala.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*