PREDSEDNIK BUJANOVCA OTCEPLJUJE JUG: Najbolje za Preševsku dolinu da se pripoji Kosovu

0

NAJBOLJE rešenje za Preševsku dolinu je pripajanje Kosovu, ali mi smo i dalje neko sa strane, ko ne može da se meša u stav Kosovara, jer ne možemo da utičemo na Kosovo – izjavio je predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi, posle jednonedeljne posete Vašingtonu.

U delegaciji političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbije u poseti SAD bio je i Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca, koji je takođe poručio da bi „Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi nesumnjivo sa radošću prihvatili integraciju u okvire države Kosovo“.

Albanci sa juga Srbije, inače, i ove godine će manifestacijom „Dani kapetana Lešija“, obeležiti dan kada je ubijen terorista Ridvan Ćazimi, zvani Kapetan Leši, član OVK koji je uz Šefketa Muslijua, Muhameda Džemajlija i Mustafu Šacirija komandovao je OVPMB-om od 1999-2001. godine. Učestvovao je u mnogim terorističkim napadima na srpsku vojsku i policiju.

Tradicionalno, politički predstavnici Albanaca posetiće porodicu ubijenog teroriste, a za 24. maj planira se marš od fudbalskog stadiona u Trnovcu do mesta gde je ubijen Ćazimi.

POSTAVI ODGOVOR

*