Представник Двери једини политичар који је присуствовао на паради „Храбрости, снаге и достојанства“

0

Народни посланик Марија Јањушевић, која је три дана раније позвала посланике из Одбора за људска и мањинска права да подрже овај скуп, подржала је овај догађај и била једини народни посланик у протестној шетњи.

Прекјуче је у Београду одржана прва парада „Храбрости, снаге и достојанства“ у организацији удружења особа са инвалидитетом Феникс из Београда у сарадњи са Српском федерацијом слепих „Св. Стефан Дечански“ и фондацијом ФИБИ. Народни посланик Марија Јањушевић, која је три дана раније позвала посланике из Одбора за људска и мањинска права да подрже овај скуп, подржала овај догађај и била је једини посланик у протестној шетњи од Трга републике до Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. у Немањиној.

Пре тога су се на Тргу републике организатори обратили медијима. У званичном захтеву који су прочитали наведено је 16 најважнијих захтева, од којих се први односи на повећање додатка за негу и помоћ другог лица, као и да се тај износ изједначи за све – исти степен инвалидитета, једнака финансијска помоћ. У наставку се тражи факсимил за потписивање слепих лица, укидање ПДВ-а на куповину медицинских помагала итд.

Професор Бранко Јокић, председник удружења Феникс је као један од већих проблема истакао немогућност коришћења градског превоза за лица са инвалидитетом. Он је изразио револт због бројних прекршаја запослених у Министарству, који дозвољавају да се проблеми решавају селективно, за појединачна лица са којима имају директне контакте. Он је такође био револтиран малим бројем људи који су се одазвали скупу, додавши да ће за који дан, на параду поноса доћи многи политичари да подрже скуп и да се сликају, јер им је далеко важније да ту буду виђени, него да искрено подрже ову групу људи.

Народни посланик покрета Двери, Марија Јањушевић, поздравила је присутне и у име Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова и најавила дугорочнију сарадњу:

„Честитам вам одржавање прве Параде храбрости и желим да је од сада редовно одржавате, јер само континуираном борбом, корак по корак, можемо да заиста направимо неке дугорочније промене на боље. Ви најбоље знате шта значе речи борба непрестана, јер свакодневно водите своју животну борбу и ја ћу се увек радо одазвати на све ваше скупове.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*