Прелетачевић Бели постао камен спотицања „жуте“ опозиције!

0

Мада је грађанска и либерална опозиција са одушевљењем примила вест о најави кандидатуре Луке Максимовића алијас Љубише Прелетачевића Белог, већ после првих прикупљених потписа за кандидатуру Бели је постао узрок нових раздора у либералној опозицији.

Део те опозиције позитивно оцењује учешће Белог у изборној трци, гледајући на то као на својеврсну пародију са целим системом у коме је та иста опозиција подељена, слаба, и потрошена, те немоћна да било шта промени.

Управо због те расцепканости и немоћи опозиције, Прелетачевић Бели је нека врста сатисфакције и одушка.

Популарност Белог и његовог покрета „Сарму пробо ниси“ је једнака и међу грађанском проевропски оријентисаном опозицијом као и међу патриотском конзервативном чији гласачи су такође револтирани поделама у својим редовима.

Ипак, Бели има више утицаја на либерално-грађански и проевропски део бирача, уједно и највећу подршку од лидера и гласача тог дела опозиције.

Управо због тога појединци из либералне опозиције су се успротивили подршци Прелетачевићу Белом, сматрајући да ће његова кандидатура још више разбити баш тај део опозиције и узети гласове Јеремићу или Јанковићу.

– Нисам сигуран колико ме озбиљно схватају остали кандидати, али људи ме схватају преозбиљно – рекао је Прелетачевић за лист Данас.

Видовдан

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*