Преминуо Саша Зуровац, извођач легендарне песме „На морскоме плавом жалу“

Глумац Саша Зуровац, човек који је отпевао песму „На морскоме плавом жалу“ у филму „Сјећаш ли се Доли Бел“, преминуо је 8. oктобра, у 69. години.

0

Глумац Саша Зуровац, човек који је отпевао песму „На морскоме плавом жалу“ у филму „Сјећаш ли се Доли Бел“, преминуо је прекјуче, 8. oктобра, у 69. години.

Саша Зуровац

Песму је написао Драган Јокић за потребе поменутог филма. Аранжман песме у стилу шлагера 60-тих, дело је Џемала Новаковића. Објавио ју је „Сарајево диск“ 1981. године.

Након Саше Зуровца певали су је многи – Јура Стублић, Бајага, Бора Чорба, „Краљеви улице“, али нико није успео да пренесе чежњу и сету оригиналног извођења.

Улога Владе Кликера у Кустуричином филму га је прославила, а после Сјећаш ли се Доли Бел, Зуровац је играо и у филмовима Отац на службеном путу Емира Кустурице и Живот радника Мирослава Ћире Мандића.

Након тих филмова, заборављен је живео у установама за збрињавање ментално оболелих особа диљем БиХ, где је и преминуо пре два дана. Сахрана Саше Зуровца ће бити у среду, 12. октобра у 15 сати на сарајевском гробљу Баре!

РТС/Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*