Preostali specijalci ROSU se povukli sa severa Kosova, Srbi u pokrajini se okupljaju na više lokacija

0

Vučić na stalnoj telefonskoj vezi sa šefom NATO Stoltenbergom posle velike sramote NATO i Kfora koji nisu uspeli da obezbede sever Kosmeta i zaštite Srbe. Podsetimo, ROSU su izvele podmukao upad na Gazivode, upale u kompleks, zauzele deo brane, protivpravno uhapsile i vezale Srbe i drže ih u podrumu! Predsednik Srbije na posebnoj lokaciji drži konsultacije sa načelnikom GŠ
Specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode!

Kako Kurir saznaje, akciju je noćas ili rano jutros izvelo 60-70 naoružanih specijalaca. Specijalci ROSU upali su u objekat za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Naime, njih oko 70, upalo je i sa kopna i sa jezera i okružilo pomenuti centar. Naoružani do zuba upali su kompleks, protivpravno uhapsili i vezali nekoliko Srba i zatvorili ih u podrum. Zauzeli su deo brane i odsekli Srbe.

Podsetimo, Gazivode su životno važne za sever Kosova i tamošnje Srbe jer se sa tamošnje hidroelektrane snabdevaju strujom, ali i vodom za piće koju koristi 800.000 ljudi.

16.00 – Đurić: Pripadnici ROSU povukli su se danas oko 16 sati sa severa Kosova. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da su se pripadnici specijalne jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije danas po podne oko 16 časova.

Đurić je za Tanjug rekao i da je Beograd dobio izvinjenje od pojedinih zapadnih ambasada, koje su ranije tvrdile da ROSU nisu ni bile prisutne na severu KiM. “To samo pokazuje od koga su pojedini domaći mediji dobijali informacije da jedinica ROSU nema na severu”, rekao je Đurić.

Kurir

POSTAVI ODGOVOR

*