Прете да ће му “просути црева” ако не престане да истражује нестанке беба

0

Одређена ми је стална полицијска заштита. И мени, и члановима моје породице. Разлог су претње убиством које су у последње време учестале – каже Радиша Павловић, члан Владине комисије за расветљавање случајева несталих беба.

Павловић, председник Удружења “За истину и правду о бебама”, које званично постоји од 2015, каже да му је заштита додељена по налогу надлежног тужилаштва и додаје да је циљ Удружења, али и актуелне власти, да се коначно начистац истера истина о бебама несталим из породилишта у Србији.

– У току је истрага о претњи коју сам добио телефоном, где ми је једна особа, чији је идентитет утврђен, запретила да ће ми просути црева. Зна се и налогодавац те претње, реч је о особи из Београда – наводи Павловић за “Новости”.

Kаже да је Удружење поднело више пријава против појединаца због, како тврди, заташкавања истине и важних података из ранијих истрага о случајевима несталих беба.

– Садашња власт је кроз одлуку о формирању Владине комисије за испитивање поступака државних органа у расветљавању пријављених случајева несталих беба у Србији, озбиљно решила да се тај вишегодишњи проблем реши – рекао је Павловић.

Додаје да је овом удружењу, чије је седиште у Kрагујевцу, до сада пријаве о нестанку беба поднело око 2.000 људи. Претње је, тврди, примао и раније, али је у последње време то учестало.

Наводи да су учестале и саботаже на аутомобилима којима је ишао на разна места и састанке у Србији како би прикупљао податке и разговарао са разним људима који верују да су њихова деца нестала.

– Само у Kрагујевцу има више од 120 старих и пријављених случајева нестанка беба. Пријављено је и петнаестак нових случајева. Мислим да је и то разлог за учестале претње које су ми упућене – тврди Радиша Павловић.

Павловић наводи да су му бушили и гуме на аутомобилу, одвијали шрафове на точковима.

– Не плашим се и немам проблем да јавност и даље обавештавам о нашим активностима. Помажемо људима који траже своју децу и нећемо стати – каже Павловић.

espreso

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*