Претње смрћу Миодрагу Линти

0

Савез Срба из региона саопштио је да њиховом председнику Миодрагу Линти у последње време стижу „учестале претње од проусташких портала и појединаца“ због, како кажу, његове јавне критике новог таласа усташизације Хрватске. Линту то, истичу, неће спречити да оде у Шибеник на устоличење новог владике далматинског.

У саопштењу Савеза Срба из региона се наводи да хрватски портали објављују хушкачке коментаре против Линте, који је народни посланик у српском парламенту, а све због његове критике лажних теорија о тзв. српској агресији, захтевима да Хрватска врати отету српску имовину, надокнади штету за уништену и опљачкану имовину и казни налогодавце и починиоце бројних злочина над Србима.

„Проусташки портал Хрватски ослободилачки покрет објавио је претећи текст ‘Српски Бин Ладен Миодраг Линта слободно се креће по Хрватској крај наше полиције’, у коме се Линта назива главним српским терористом и тражи од хрватске полиције да му се забрани улазак у Хрватску“, наводи се у саопштењу.

У другом тексту „Терорист Линта и Пуповац у српским медијима покренули нову хајку и пљачку Хрватске“, Линтина борба за поштовање људских и националних права Срба назива се великосрпским пројектом и лажно се оптужује да је након његове посете кордунашком месту Војнић скинута хрватска застава са општинске зграде, пише Савез.

Како се наводи, Линта је у последње време примио на свом профилу и у инбоксу на друштвеној мрежи Фејсбук „низ изразито увредљивих и претећих порука, па чак и претње смрћу“.

Најјаснија претња је, наводи се, од неког ко је потписан као Јурица Тудоровић, а који је Линти, између осталог, поручио да „када следећи пут дође у Хрватску, неће се жив вратити у Србију“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*