ПРИМЕР УСПЕШНОГ ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА

0

Током прошле године у поштама широм Србије грађанима и привреди је пружено укупно 464,4 милиона услуга, или у просеку сваког месеца 38,7 милиона.

Била је то још једна у низу успешних година за поштаре, јер су остварили профит од 2,23 милијарде динара и пословни добитак од 2,8 милијарди.

Резултат је још значајнији ако се уважи чињеница да Пошта половину својих прихода на тржишту убира од комерцијалног сервиса. У том делу, најпрофитабилнији сегмент
уге, које истовремено имају и највећу конкуренцију

Међутим, прилагођавањем технолошких и интегрисаних пословних решења, настављен је стабилан раст од десетак одсто за експрес услуге, а нови потенцијал лежи у интензивирању сарадње са интернет продавницама, будући да Пошта може боље од свих организовати дистрибуцију наручене робе и у сваком тренутку пружити прецизне информације о статусу пошиљке.

Почетак ове године Пошта је крунисала са две вредне награде које су дошле од директних потрошача. Најпре је курирски сервис Пост-експрес је одликован медаљом „Бест Буy Аwард”, престижним међународним признањем за најбољи однос цене и квалитета у категорији „услуге експрес доставе”, а потом је у традиционалној акцији „Мој избор” Пошта Србије проглашена за омиљени бренд у категорији „транспорт”.

„Овакве награде нас радују и обавезују, јер се наши успеси темеље на поверењу корисника. Подстичу нас да будемо још бољи и бржи, уз подсећање да више од 500 квалитетних услуга – поштанских, финансијских, логистичких, електронских – и оптимална доступност са 1.500 пошта, 4.000 шалтера, 4.000 достављача, 1.800 технолошких возила, омогућавају да дневно будемо присутни на било којој адреси. Kорисници су разлог зашто постојимо. Због њих смо ту, увек и свуда, спремни да их разумемо и следимо”, каже Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије и додаје да ово јавно предузеће, као ретко које, у потпуности измирује све своје обавезе према добављачима, извођачима радова, кредиторима, уз редовне плате за 15.000 запослених и увећане инвестиције. „Нарочито смо поносни на чињеницу да смо, рачунајући добит и порезе, у 2017. години допринели државном буџету са 86 милиона евра”, наводи Мира Петровић.

Моја Србија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*