Принц Хари и Обама извређали Србију и Балкан

0

Британски принц Хари направио је интервју са Бараком Обамом за ББЦ у ком је бивши амерички председник упозорио како интернет може довести до „балканизације“ друштва.
Бивши председник Америке очигледно је уплашен да западно друштво не постане „балканско“ друштво, односно да друштвене мреже треба да промовишу различита гледишта на начин који „не води балканизацији (њиховог) западног друштва“, међутим, у томе се види иницијатива запада да настави мешање у унутрашње ствари суверених држава са циљем да регулишу политику „малих држава“.

Обама се нада да ће појединци схватити и изабрати „праву страну“ и „праве информације“ да се не би створило „буре барута“, како обично светски лидери и војни аналитичари воле да називају Балкан, иако је САД са савезницима највише утицала на креирање тренутне ситуације како код нас тако и у свету.

„Једна од опасности интернета је да људи могу створити потпуно другачију реалност. Могу се учаурити у информацијама које јачају њихове тренутне предрасуде. Питање је на који начин можемо користити ову технологију тако да нам омогуц́и мноштво гласова и разноликост ставова, али да не доведе до ‘балканизације друштва'“, рекао је Обама и додао како је то проблем којим треба да се позабаве светски лидери.

У интервју принцу Харију, који је био гост уредник у програму ББЦ Радија 4, Обама је рекао да се осећао спокојно кад је прошле године напустио Белу кућу. Свог наследника Доналда Трампа није споменуо именом, али није га заборавио.

„Политичари морају бити одговорни када нешто објављују на интернету, свесни могућих последица“, рекао је Обама, очито алудирајући на Трампове испаде на Твитеру.

Хари је Обами поставио и неколико блиц-питања, међу којима се нашло и да ли више воли да носи боксерице или слип гаће.

„Опростите, али на та питања не одговарам“, рекао му је Обама.

 

 

 

Aло

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*