ПРИВЕЛИ МУ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ: Ухапшени Шапићеви ујак, ујна и брат!

0

Полиција је привела више особа због сумње да су вршили малверзације са новцем.

Полиција је ухапсила данас 15 особа који су осумњичени да су починили више кривичних дела којима су оштетили предузеће Инеx Плус д.о.о. за 50 милиона динара.

Слободе су лишени М. М. (37), Ж.Ш. (43), М.K. (68), Р.С. (53), Г.О. (59), Е.Б. (64), А.А. (43), Р.Д. (49), М.Д. (26), Р.Д. (61), Ј.А. (51), Д.Д. (53), Д.И. (41), Д.П. (48) и В.В. (70).

Kако Ало! сазнаје, међу ухапшенима су чланови фамилије Александра Шапића и то ујак Раде Дедовић, ујна Ранка Дедовић, као и њихов син Марко (26).

Kако сазнајемо, сумња се да су М.М. и Ж.Ш. од јануара 2016. до децембра прошле године са рачуна предузећа „Инеx плус“ на рачуне предузетничких радњи које су у власништву осумњичених М.Д., Ј.А., Д.Д., Д.И., Д.П. и В.В., на име фиктивних услуга исплатили око 50 милиона динара.

Након уплате новца на рачуне, осумњичени власници предузетничких радњи су, како се сумња, по инструкцијама Р.Д. и Р.Д. подизали новац и за себе, на име провизије, задржавали пед одсто од подигнутог износа, чиме су остварили противправну имовинску корист.

Сумња се да су потом, око 45 милиона динара, враћали одговорним лицима привредног друштва „Инеx Плус“ М.М. и Ж.Ш., који су новац задржали и користили за лчне потребе, иако су знали да новац потиче од криминалне делатности.

Осумњиченима је одређен задржавање до 48 сати.

Подсетимо Ранка Дедовић је и раније привођења због сумње да је са Мирјаном М., директорком Етнографског музеја у Београду, учествовала у малверзацијама. Она се сумњичи да је као одговорно лице Омладинске задруге „Гаудемус” заједно са Мирјаном М. оштетила Музеј за 956.887 динара.

 

ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*