Процурили снимци премлаћивања из севернокорејског затвора

1

Пјонгјанг — У јавност су „процурили“ шокантни снимци из севернокорејских затвора, у којима затвореници након мучења неретко признају злочине које нису починили.
На снимку из 2012, који је објавио нењс.цом, види се премлаћивање жене која је оптужена за секс с мушкарцима из Кине и Јужне Кореје, и мучење једног мушкарца.

Снимак је процурио само неколико дана након смрти америчког студента Ота Вармбира. Он је умро након што је пуштен из севернокорејског затвора у стању коме.

Лекари у Вирџинији потврдили су како је Вармбир претрпео озбиљне повреде мозга и сумњају да су настале као последица кардиопулмоналног застоја који је прекинуо довод крви у мозак, а то се догодило док је био у притвору.

Северна Кореја одбацила је оптужбе о злостављању 22-годишњег Вармбира док је био у притвору и у извештају осудила „неутемељено мишљење према којем је умро од мучења и злостављања током навикавања на присилан рад“.

У истом извештају речено је како су га лекари „вратили у живот“ након што је његово „срце готово стало“, али других детаља о његовим здравственим проблемима није било.
Индех.хр

1 КОМЕНТАР

  1. Да не будем погрешно схваћен, не браним ја режим у Северној Кореји, али чињеница је да су американци ипак много бољи у другим врстама „послова“ као на пример субверзивним. А када буду ухваћени у својим „работама“ онда им смета навикавање на присилан рад – е није него!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*