ПРОДАЈЕ СТАН ЗА БУБРЕГ!

1

„Не тражим помоћ у новцу. Тражим свест од људи. Многи су се јавили да донирају орган. И то је много боље него да ми нуде новац. Kолико само наше деце је болесно и њима треба та помоћ. Мени не. Само желим да продам стан и сама себи решим проблем. Помозите. Да ли неко жели да купи стан? Буде донор? Ту сам.“

вако за “Блиц” прича Београђанка Мина Николић (31), која је јуче на свом Фејсбук профилу поставила оглас да продаје стан како би могла да плати трансплантацију бубрега у иностранству.

Она већ десет година иде на дијализу. Пет сати проведе седећи док јој машина не пречисти крв у организму. И тако три пута недељно.

Исто толико година налази се и на листи чекања за нови орган. За све ове године ниједном није добила позив из болнице, чак ни као могући кандидат за трансплантацију.

– Зна ли неко колико деце иде на дијализу? Kолико у Србији има немаштине, људи који имају јако мало. Можда донације требају бити упућене њима. Нисам ја та којој је та врста помоћи потребна. Имам стан у центру Београда. И никада нисам придавала важност материјалном. Стан је само зид. А жвот је диван. Треба га живети. Објавом на друштвеним мрежама сам само хтела да убрзам процес продаје стана, јер желим што пре да будем здрава и себи створим нови пут којим ћу корачати – испричала нам је у даху Мина.

Kома после које је изгубила функцију бубрега

Она је доживела тешку саобраћајну несрећу 2007. године и тада је добила мултиорганску сепсу. Дуго је била у коми. Kако би је спасли, лекари су јој давали јаке антибиотике који су јој буквално „спржили“ бубреге.

Ипак, ова шармантна, неукротива и тврдоглава девојка невероватног талента упркос свим недаћама поносно корача кроз живот, ужива у сваком дану и ништа јој не пада тешко. Живи као да није болесна.

„Желим слободу“

– Те 2007. године мој живот за длаку је могао да буде завршен. Ипак, преживела сам тешку и дугу кому и добила дијализу. То за мене значи везивање за болест, за овај град. Не дозвољава ми слободу, да живим пуним плућима. У здрављу. Тих 10 година, колико идем на дијализу, осећам се као дивља звер у зоолошком врту. Желим слободу – каже Мина.

Тренира као да је здрава, ужива у спорту, плива. Пише књиге, песме, сценарије, кува, пева. Kаже да јој већ десет година нико није помагао ни када су много мање ствари биле у питању.

– Тешко је бити болестан у овој земљи. И зато желим да многи разумеју моју жељу да не будем део овог система. Желим сама да решим свој проблем у приватној клиници за трансплатацију. И то желим својим новцем. То ћу урадити тако што ћу продати стан и имати финансије како за операцију тако и за трошкове пута, опоравка, лекова, исхране. Верујем да постоје људу који би дали орган младој особи, а са новцем у рукама то могу и да прихватим и своју тешку ситуацију да исправим – поручује Мина.

 

 

Блиц

1 КОМЕНТАР

 1. НЕФРОЛОГИЈА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА БОЛНИЦА је 100% хитна потреба за бубрезем
  купујемо и ми озбиљно користимо овај медијум да обавестимо генерала
  јавно, 18 година изнад које су вољне да понуде своје за продају
  износ од 400.000,00 долара

  Овде имамо пуно пацијената у НЕФРОЛОГИЈИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ БОЛНИЦЕ за
  трансплантација бубрега.
  Белешка ::::;
  Нудимо 400.000 УСД за куповину бубрега. Моје име је
  Др.Бриан Стевен, нефролог.
  Наша болница је специјализована за трансплантацију и лечење бубрега
  и друге органе у телу. Налазимо се у Индији и САД. ако ти
  заинтересовани, не оклевајте да нас пустите путем е-поште и Вхатсапп-а
  контактирај се
  Е-маил: дрбрианстевен1@гмаил.цом
  вхатсапп +14052597342

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*