Професор Марк Билт: Распад Европске уније могућ до краја ове године!

0

Професор Марк Блит, који је предвидио „Брегзит“, побједу Доналда Трампа у САД и резултат италијанског референдума, послије кога је премијер Италије Матео Ренци поднио оставку, сада тврди да ће се ЕУ распасти до краја ове године.

Блит, који предаје политичку економију на Универзитету Браун, сматра да ће се ЕУ распасти можда чак и прије него што Велика Британија покрене расправу о Члану 50, што је почетак формалног процеса изласка из Уније.

Он тврди за Би-Би-Си да би за Француску кобне посљедице могла имати политика спречавања избора Марин ле Пен за предсједника Француске, јер она има велику подршку у бирачком тијелу.

„Имамо изборе у Француској, у којима је веома увјерљива опција побједе Националног фронта у првом кругу. Тада ће сви у Француској организовати велику коалицију која ће покушати спријечити њен избор“, процјењује Блит.

Он није усамљен у тим пргнозама. Заговорник и један од лидера „Брегзита“ Најџел Фараж, такође, наводи да ће доћи до колапса ЕУ ако Марин ле Пен побиједи у Француској.

Он критикује њемачког канцелара Ангелу Меркел и њену политику подршке шенгенској зони.

„Видјели смо онај страшни напад у Берлину на божићном сајму. Особа која је извршила напад служила је затворску казну у Италији и искористила политику слободног кретања унутар ЕУ да би стигла до Њемачке“, наводи Фараж.

Он истиче да је јавност бијесна, „јер слобода кретања кроз ЕУ не значи слободу кретања само за добре људе, већ представља слободу кретања за калашњикове, експлозиве и бројне друге лоше ствари“.

 

 

 

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*