Profesor Mark Bilt: Raspad Evropske unije moguć do kraja ove godine!

0

Profesor Mark Blit, koji je predvidio „Bregzit“, pobjedu Donalda Trampa u SAD i rezultat italijanskog referenduma, poslije koga je premijer Italije Mateo Renci podnio ostavku, sada tvrdi da će se EU raspasti do kraja ove godine.

Blit, koji predaje političku ekonomiju na Univerzitetu Braun, smatra da će se EU raspasti možda čak i prije nego što Velika Britanija pokrene raspravu o Članu 50, što je početak formalnog procesa izlaska iz Unije.

On tvrdi za Bi-Bi-Si da bi za Francusku kobne posljedice mogla imati politika sprečavanja izbora Marin le Pen za predsjednika Francuske, jer ona ima veliku podršku u biračkom tijelu.

„Imamo izbore u Francuskoj, u kojima je veoma uvjerljiva opcija pobjede Nacionalnog fronta u prvom krugu. Tada će svi u Francuskoj organizovati veliku koaliciju koja će pokušati spriječiti njen izbor“, procjenjuje Blit.

On nije usamljen u tim prgnozama. Zagovornik i jedan od lidera „Bregzita“ Najdžel Faraž, takođe, navodi da će doći do kolapsa EU ako Marin le Pen pobijedi u Francuskoj.

On kritikuje njemačkog kancelara Angelu Merkel i njenu politiku podrške šengenskoj zoni.

„Vidjeli smo onaj strašni napad u Berlinu na božićnom sajmu. Osoba koja je izvršila napad služila je zatvorsku kaznu u Italiji i iskoristila politiku slobodnog kretanja unutar EU da bi stigla do Njemačke“, navodi Faraž.

On ističe da je javnost bijesna, „jer sloboda kretanja kroz EU ne znači slobodu kretanja samo za dobre ljude, već predstavlja slobodu kretanja za kalašnjikove, eksplozive i brojne druge loše stvari“.

 

 

 

 

Srna

POSTAVI ODGOVOR

*