Прогласио фајронт: Преминуо Гордон Кеј, Рене из „Ало, ало“

Енглески глумац Гордeн Кеј, најпознатији по улози Ренеа у серији „Ало, ало!“, преминуо је у 75. години.

0

Гордон Фицџералд Кеј био је позоришни и телевизијски глумац. Светску славу је стекао улогом конобара Ренеа Артоа у награђиваном Би-Би-Сијевом ситкому Ало, ало!, који се приказивао у периоду од 1982. до 1992. године, и чија се радња дешавала у окупираној Француској током Другог светског рата.

Кеј се појавио у укупно 84 епизоде, и у позоришној верзији серије.

Његова последња телевизијска улога био је управо jeднократан повратак у серију Ало, ало! 2007. године, у епизоду која је окупила неколико глумаца из оригиналне поставе.

Такође се појавио у Би-Би-Сијевом скечу Револвер, 2004. године.

Као младић, Горден Кеј је активно играо рагби, радио у фабрикама текстила и трактора. Студирао је на Универзитету „Кинг Џејмс“ у родном Хадерсфилду, а током студија је радио и као радијски водитељ.

Године 1965. направио је радијски интервју са „Битлсима“.

Глумом је почео да се бави по окончању студија и углавном је наступао у споредним улогама у телевизијским серијама. Највећи успех у каријери остварио је глумећи главну улогу у поменутој хумористичкој серији Ало, ало!.

Током јаке олује у Европи која је захватила и Велику Британију 1990. године, доживео је тешку повреду. Део дрвене рекламе се одломио, пробио ветробран његовог аутомобила и забио му се у чело.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*