Прогон улази у нову фазу! (ВИДЕО)

0

У ванредном „Политикону“ аутора и водитеља Данила Тврдишића гости су били: Игор Ивановић, писац и публициста,Игор Maринковић, уредник националног портала „Правда“ и Вељко Чупић уредник радија „Ведро“.

У емисији је отворена тема све веће медијске цензуре и прогона јавне речи која је кулминирала изрицањем судске пресуде двојици редовних професора Универзитета. Говорило се и о феномену навијања за хрватску репрезентацију и медијског пумпања ове патолошке појаве у Србији.

Да ли смо близу оружаног сценарија на КиМ и како разумети последње Вучићеве дефетистичке поруке? У емисији покренута и тема политичке позадине убиства адвоката Огњановића.

Игор Ивановић је рекао да у данашњој Србији најугроженија већинска популација, а да владају мањинске групе.

– Можете да кажете шта год хоћете против просечног Србина, против хришћанина, против породичног човека. Не дао вам Бог да кажете нешто против хомосексуалца.

Вељко Чупић је коментаришући убиство адвоката Драгослава Огњановића рекао да није реч мафијашком обрачуну, како су неки медији представљени, већ о акцији страних служби. Он је рекао да је Огњановић био сарадник српских служби безбедности и радио у интересу земље.

– Његово убиство су организовале стране обавештајне службе, следеће ће бити убијен неки тужилац или судија – упозорио јеЧупић додајући да је реч о планском изазивању хаоса као врсти притиска на Србију.

Koментаришући оптужбе на рачун власти Александра Вучића да постоји договор Београда и Приштине око насилне акције Албанаца против Срба на северу покрајине, Игор Маринковић је рекао да није немогуће да ова власт почини тако нешто али да су подједнако опасне и дефетистичке поруке које председник Србије шаље.

– Вучић је спреман на такав договор са Шиптарима, али је његова кривица и ако оваквим дефетистичким порукама настави да им даје благослов за напад на Србе – рекао је Маринковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*