ПРОМЕНЕ НА РТС-У! Драган Бујошевић после Нове године одлази са чела јавног сервиса! Ево шта је разлог!

0

РТС у јануару добија новог директора – Бујке на ивици нервног слома!
Kако „Ало!“ сазнаје, Драган Бујошевић, директор Радио-телевизије Србије, средином јануара највероватније ће отићи у пензију. Тада ће напунити 65 година, стећи све законске услове за одлазак, а УО РТС-а, иако на то има право, највероватније неће препоручити да Бујошевић остане и заврши мандат који му истиче 2020. године.

Многи у РТС-у ту чињеницу коментаришу са одушевљењем, а како сазнајемо, Бујошевић, који се емотивно везао за директорску фотељу, ових дана изиграва детектива и покушава да сазна ко ће доћи на његово место. Kао главног кандидата за свог наследника, каже наш извор, означио је прослављеног редитеља Предрага Гагу Антонијевића.

– Бујошевић је оптерећен чињеницом да ће морати да оде са РТС-а, константно прича да се многи људи и из његовог окружења већ препоручују за директорску функцију. Наводи имана многих водитеља и водитељки, али и уредника информативних емисија са јавног сервиса. Ипак, последњих дана поверио се пријатељима да је убеђен да ће га наследити редитељ Гага Антонијевић. А још када је видео да је Антонијевић оплео по њему у медијима критикујући га што је одбио да на РТС-у емитује „Заспанку за војнике“, онда је рекао и да му је то само још једна потврда да је у праву – каже наш извор. Он додаје, да је Бујошевић признао да је Антонијевић човек из света филма са одличним менаџерским способностима, али да га то не квалификује довољно за тако важну функцију.

Са друге стране, Антонијевић за „Ало!“ каже да Бујошевића сматра веома лошим директором јавног сервиса, али да он нема амбиције да га наследи те му поручује да може да се опусти…

– Човек је пословни дилетант и његови страхови да ћу га ја наследити су смешни. Ја јесам у Америци усавршио менаџерске способности, али то није важно, важно је да апсолутно никада и ни под којим околностима не бих прихватио било који стални посао, ја правим филмове и само то ме занима. Тако да Бујошевић може да се опусти, нећу у његову фотељу – казао нам је редитељ.

Иначе, медији су писали да су за место директора РТС-а заинтересовани маркетиншки стручњак Небојша Kрстић, али и Миливоје Михајловић, бивши директор Радио Београда и некадашњи директор Kанцеларије Владе Србије за односе са медијима.

Alo

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*