Пропале милијарде: Понос америчке морнарице поново не ради!

0

Свега два дана након што је америчка морнарица објавила да је дошло до трећег квара на супер-вредним борбеним бродовима најновије генерације, догодио се и четврти.

Разарач „УСС Цоронадо“ био је на путу ка својој бази Перл Харбор на Хавајима када је претрпео „значајан инжењерски квар“, како је наведено у саопштењу Америчке морнарице. Речено је да ће се више детаља знати када буде извршена детаљна инспекција по повратку брода у луку.

Америчка морнарица је у понедељак саопштила да је до квара дошло и на другом разарачу „УСС Фреедом“, коме је оштећен мотор након што је морска вода продрла у систем у ком се налази уље и тако изазвала рђу у дизел мотору.

Ови инциденти значи да је за сада четири од шест ратних бродова који су најављени као „понос америчке морнарице“ доживело озбиљне и необјашњиве механичке кварове у последњих девет месеци.

Недавно је и „УСС Гералд Форд“, најскупљи примерак америчке „флоте будућности“, доживео велики квар у систему наоружања. Kако за сада ствари стоје, упркос томе што Пентагон троши све више милијарди, бродови се све више кваре.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*