Проституција цвета у Србији: Студенткиње саме траже макрое да им лакше организују посао

0

Због велике понуде, цена оваог вида пружања услуга је много нижа него раније. Још више изненађује то да су девојке те које траже од макроа да раде за њих.

Данашњим проститукама лакше је да раде када им неко организује посао. За то служе макрои, који им проналазе клијенте, место где ће „радити“ и то све чувати као пословну тајну.

„У Београду постоје три вида проституције са којом се најчешће сусрећемо. Она свакако највидљивија је улична, затим иде такозвана агенцијска проституција, која је уједно најспростањенија и најчешће се обавља се у становима, а рекламира се путем огласа, и наравно елитна, која је најзатворенија за инспекторе“, објашњава саговорница из полиције.

Животни сан јој је проституција

„Из једног места у Србији су у Београд дошле две студенткиње. Једна од њих је након привођења изјавила да је одувек желела да се бави проституцијом. Деловала је самоуверено и ниједна наша реч није је могла поколебати. Нисмо их више приводили, али то не значи да су одустале од бављења проституцијом“, објашањава саговорница.

Према њеним речима, од ове године прекршајно се осим проститутки кажњавају и клијенти.

„Ова промена за резултат има да нам се све мање у полицији пријављују овакви прекршаји“, додаје она.

Искуства људи који свакодневно хапсе „продавачице љубави“ јесу таква да се жене проституцијом баве најчешће из економских разлога, али има и оних које желе да на брз начин дођу до новца.
„Особе које се одају проституцију приликом довођења у полицијску станицу наводе разне мотиве који су их натерали да се тиме баве – да их је муж натерао да раде, тврде да не могу да нађу други посао, али има и оних које признају да им је то најлакши начин да дођу до новца. Kад их приведемо, неке нас моле да њихови најмилији не сазнају због чега су у полицији. Посебно оне које су из малих средина јер се такве вести брзо шире. Ми смо ти који их приводимо због извршења прекршаја, а не обавештавамо породицу о томе. Оне су те на којима је да кажу истину или прећуте где су биле и због чега су приведене“, додаје саговорница и објашњава да када приведу нову девојку или жену која се обрела у проституцији покушају да јој укажу на опасности који вребају приликом бављења тим послом.

Показују им повреде жена које се дужи временски период баве проституцијом и које су претпеле све и свашта.
„Наше је да им предочимо које све опасности вребају све њих које се упусте у такав посао. Неке нас послушају, неке не. Ако их приведемо по два-три пута, више и не покушавамо. Схватимо да је то њихов избор“, објашњава саговорница из полиције.

Најмлађа проститутка која је приведена имала је 14 година, а најстарија 61.

„Неке од њих цео живот буду на улици и раде докле год могу. Има и оних које су се удале и тако склониле“, завршава саговорница.

„Људи, пустите ме нешто да ј…м!“

Догађај који се већ неколико месеци препричава у полицији јесте случај једног средовечног мушкарца. Не би се он много разликовао од осталих да није за неколико сати два пута довођен у полицијску станицу. Прва патрола га је довела јер је ухваћен са проститутком како се договара о њеним услугама. Није прошао ни један сат, ето друге патроле која га води. Тада је полицији озбиљно рекао: „Молим вас, људи, пустите ме нешто да ј…м!“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*