Protest ispred crnogorske ambasade u Beogradu: Stop pogromu Srba u Crnoj Gori!

0
Asocijacija srpskih internet medija pozvala je sve slobodoljubive građane Srbije i ostalih srpskih zemalja da protestom, u subotu, 18. februara u 12 sati podignu glas i stanu u odbranu srpskog naroda u Crnoj Gori. Oni su naveli da Milo Đukanović, kao moderni Pavelić, nastavlja sa genocidnom politikom i da je Crna Gora u poslednjoj fazi fašizacije i uvođenja diktature, u kojoj je ugroženo pravo na postojanje srpskog naroda, pravo na slobodu govora i slobodu medija. Iz Asocijacije su stoga pozvali građane na protest ispred ambasade Crne Gore u Beogradu.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Povodom najnovijih hapšenja, zastrašivanja i progona kojima su izloženi predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori ,“Asocijacija srpskih internet medija“ (@sim) donosi sledeće saopštenje:

Pozivamo sve slobodoljubive građane Beograda i Srbije kao i svih srpskih zemalja na protest koji će se održati u subotu 18.02.2016 godine u 12 časova, ispred ambasade Crne Gore u Beogradu.

Svakim danom je sve očiglednije da Milo Đukanović kao moderni Ante Pavelić nastavlja sa genocidnom politikom prema svemu što je srpsko. Pored otvorene politike zatiranja istorijskog, kulturnog i duhovnog identiteta Crne Gore koja traje u kontinuitetu od osamostavljenja Crne gore. Naime, Milo Đukanović je otvorio pandorinu kutiju hapšenja opozicionih aktivista, a potvrđeno je da je u završnim pripremama i hapšenje lidera Demokratskog fronta – Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Takođe se preti i hapšenjem urednika i vlasnika preostalih slobodnih medija.

Najavljuje se i završni obračun sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom u Crnoj Gori. Očigledno je da se Milo metodama komunističkog diktatora u punom kapacitetu pridružuje rušiteljima lovćenske kapele i nastavlja da se obrušava na sve one koji se usude da svedoče istinu o njegovom kriminalnom narko režimu.

DF protest 23.12 06 Protest ispred crnogorske ambasade u Beogradu: Stop pogromu Srba u Crnoj Gori!

Dakle, posle pokradenih izbora i fabrikovanja afere „državni udar“, prisustvujemo završnoj fazi fašizacije i uvođenja diktature u CG pod dirigentskom palicom NATO pakta. Sve to nam jasno i nedvosmisleno govori da Crna Gora vrlo brzo može biti uvučena u građanski rat.

Naime, sinhronizovano sa Hašimom Tačijem, Bakirom Izetbegovićem i povampirenim ustašama, Milo Đukanović se svojski trudi da uz pomoć svojih zapadnih mentora potpali balkansko bure baruta kako bi opravdao uvođenje Crne Gore u NATO i kako biprodužio okupaciju i nesreću balkanskih naroda.

Dužnost svih nas, bez obzira na partijsku ili bilo koju drugu svrstanost, je da podignemo glas i stanemo u odbranu elementarnih prava srpskog naroda u Crnoj Gori. Ovakvim razvojem događaja, hapšenjima i pretnjama najvišim opozicionim prvacima i predstavnicima nezavisnih medija u Crnoj Gori, ugroženo je pravo na postojanje srpskog naroda kao i prava na slobodu govora i slobodu medija.

Zato pozivamo da se u što većem broju okupimo ispred ambasade Crne Gore u Beogradu u subotu 18. februara i iskažemo svoj protest.

IN4S

POSTAVI ODGOVOR

*