Протест испред Пинка и одложен и одржан

0

Јучерашњи протест испред Пинка у организацији покрета Живим за Србију одложен је због, како кажу у саопштењу тог покрета, “опасности да режим испровоцира сукобе и да након тога похапси организаторе скупа” као и ситуације у Републици Српској у којој се данас обављају општи избори.

Межутим, део коалиције Чувари Србије односно неки представници покрета Народна иницијатива, Герила Србије и Цела Србија ипак су одржали протест!

Протесту је иначе претходило “превентивно” хапшење председника покрета Герила Србије Драгана Видаковића Мркија, што је додатно пореметило организацију скупа.

Дуго најављиван протест који је требао да окупи све оне који се не слажу са уређивачком политиком партијске телевизије Српске напредне странке по некима је пропао а по другима само је одложен за “нека боља времена”, кажу неки извори блиски покрету Живим за Србију.

Дубља анализа, међутим, показује да од самог старта протест испред Пинка није могао да успе.

Организацију скупа преузели су на себе људи из покрета Живим за Србију који су и пријавили скуп надлежним органима а не коалиција Чувари Србије који су, макар званично, требали да организују скуп.

Покрет Живим за Србију само је једна од чланица коалиције Чувари Србије која броји више десетина покрета у свом саставу.

Дакле, уместо да коалиција стоји иза скупа, ту улогу на себе, самоиницијативно, преузео је на себе брачни пар Стојковић, др Јована Стојковић која је председница покрета Живим за Србију и њен супруг Владимир, сива еминенција тог покрета, такође лекар по професији.

 

Тако се дошло до тога да брачни пар Стојковић потпуно сам, без ичијег надзора, контролише целу организацију, заказивање скупа па и његово отказивање (!), како се на крају показало…

Председница покрета Живим за Србију, др Јована Стојковић, отказала је скуп дан пред његово одржавање (!), без консултација са било ким из коалиције Чувари Србије а није нашла за сходно чак ни да обавести коалиционе партнере да је отказала скуп!

Такво понашање не само да није примерено и одговорно, него чак није ни нормално.

Због тога се догодило да на скуп, потпуно необавештени да је скуп отказан (!) дођу само неки људи из Народне иницијативе, Герила Србије и Цела Србија, покрета који су равноправни чланови коалиције Чувари Србије, који су буквално сачували образ тој коалицији и сами одржали протест испред Пинка у присуству својих стотинак чланова.

У образложењу отказивања скупа, наведено је присуство “огромног броја полицаја и плаћених батинаша у згради Пинка” али то је, ваљда, било очекивано?!

Или није?!

У тај изговор, нико из коалиције Чувари Србије није поверовао…

Председник покрета Цела Србија и потпредседник коалиције Чувари Србије Саша Мирковић обавештен је тек у поноћ у Петак увече да је скуп отказан! Био је изненађен и затечен, без времена да реагује и покуша да ипак одржи скуп испред Пинка, тако да он не сноси кривицу због свега што се дешавало.

Режимски медији ликују и пишу о томе како се коалиција Чувари Србије “распала” иако о томе нема ни говора, јер је могуће само прегруписавање и збијање редова унутар те коалиције након оставке председнице др Јоване Стојковић због наведених пропуста и невиђене јавне бламаже.

СИА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*