Протест испред ТВ Хепи због интревјуа са Харадинајем!

0

Иницијатива „НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“ сматра да је након изрежиране епизоде са Марком Ђурићем, на помолу још једно понижење српског народа. Они кажу да је најављено гостовање Рамуша Харадинаја у емисији ТВ Хепи Миломира Марића недопустиво, јер је Харадинај „животиња која је вадила очи Србима, силовала и убијала“ што виде као неприхватљиво за наш јавни простор и позивају целокупан народ на спонтано окупљање испред зграде телевизије Хепи 16. Априла 2018. Године од 20 часова у што већем броју како не би дозволили емитовање скандалозне емисије.

После најављеног турнира јуниорки Србије у рукомету на коме је требала да наступи и репрезентација такозване државе „Косово“, након лоше изрежиране епизоде у којој су Марко Ђурић и Александар Вучић требали испасти жртва и херој на помолу је још једно понижење српског народа и то на најбруталнији начин.

Миломир Марић након успешног пројекта званог „Парови“ у коме је из нашег народа извучено оно најгоре и најпримитивнији, програма који је премашио све границе доброг укуса, забаве и разоноде доноси Србији још један ријалити. Овога пута опаснији, до границе самог лудила и болести у понедељак 16. Априла од 20 часова на Хепи телевизији када је у емисији Миломира Марића најављено гостовање Рамуша Харадинаја – стоји у саопштењу иницијативе.

 

Они постављају питање да ли режим још једном и на све начине покушава да скрене пажњу јавности или да на најсуровији начин понизи сопствени народ и позивају све надлежне институције и новинарска удружења да реагују и спрече најављено понижење.

Снимање емисије ( Вероватно не у Београду и Србији ) са највећим кољачем српског народа у нашој ближој историји, са животињом која је вадила очи, силовала и убијала нашу живаљ је криминалан чин и заслужује осуду целокупног друштва. На овај начин испипавати стрпљење и границу једног народа и доводити га до границе лудила је необјашњиво, мазохистички и огавно.

Иницијатива позива све структуре нашег друштва, војску, цркву, полицију, САНУ, новинарска удружења и ратне ветеране и да се огласе, осуде а ако до ове емисије и дође прекину њено емитовање. Не позивамо на насиље нити линч било кога али захтевамо одговор телевизије Хепи и аутора емисије „Ћирилица“ Миломира Марића да нам потврде или негирају истинитост спорне објаве која се појавила на екрану њихове телевизије.

Уколико нема најављене емисије захтевамо да се извину српском народу на узнемиравању и образложе најаву која се појавила а уколико до исте дође позивамо целокупан народ на спонтано окупљање испред зграде телевизије Хепи 16. Априла 2018. Године од 20 часова у што већем броју како не би дозволили емитовање скандалозне емисије – каже се у саопштењу које потписује Немања Петровић, један од организатора патриотског протестног концерта и протестне шетње „Нема повлачења, нема предаје”, као и протестног скупа испред Скупштине Србије, „НАТО дахије, марш из Србије”, у име патриотске омладине у Србији, која је покренула ове патриотске манифестације.

 

Дневна газета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*