Протест у Београду: Траже оставку Синише Малог!

0

Испред Скупштине града данас је одржан још један протест Иницијативе „Не давимо Београд“, чији су представници поново затражили оставку градоначелника Синише Малог.

Синиша Мали не сме остати градоначелник Београда“, поручили су из Иницијативе.

Радомир Лазовић из Иницијативе рекао је да су подршку протесту дали Полицијски синдикат Србије, Војни синдикат Србије, синдикална организација „Застава оружје“, Независни синдикат просветних радника Војводине, „Подржи РТВ“.

Окупљенима на платоу испрег Градске скупштине обратила се и Весна Ракић Водинелић и други, а на протесту су били и лидер демократа Драган Шутановац, шеф београдског одбора ДС Балша Божовић и посланик Ðорђе Вукадиновић.

Окупљени грађани носили су транспаренте са грбом Београда на којем је жута патка, симбол протеста иницијативе, поруке „Слободан град“, а након скупа су кренули у шетњу преко Теразија улицом Kраља Милана, преко Славије до Вишег јавног тужилаштва.

Премијер Александар Вучић изјавио је синоћ да позиција градоначелника Београда Синише Малог није лака и није дугорочно одржива.

„Врло је тешко да Синиша Мали још дуго буде на том месту“, рекао је Вучић гостујући на РТС и додао да Мали свакако неће бити кандидат странке коју он води на следећим изборима.

„Створена је таква атмосфера у којој мора да плати ту врсту политичке цене“, рекао је Вучић и додао да ће они који су рушили у Савамали сносити политичке последице и да се неће чекати правоснажне пресуде, већ ће бити довољно да тужилаштво укаже на одређене ствари и да ће тада уследити реакција.

Истовремено је критиковао злоупотребу бивше супруге Малог, која се бори за старатељство над децом.

Након скупа, учесници су се упутили до Тужилаштва у Kатанићевој улици, а током шетње дошло је до мањег инцидента у Мекензијевој улици.

Учеснике је дочекала група младића која је држала транспарент „Шетачи за девизе да ли вас савест гризе“, па је дошло до „кошкања“, након чега се умешала полиција, раздвојила их.

И пре тога, на Цветном тргу, био је развијен транспарент „Спонтано? Стигли долари“, што је из колоне пропраћено звиждуцима, али без сукоба.
Шетња је завршена код зграде Тужилаштва, где су окупљени развили транспарент „Оставка“ и одржали „помен за одговорност, правду и јавни интерес“.

Говорећи на скупу испред градске скупштине, из Иницијативе су поручили „Синиша Мали не сме остати градоначелник Београда“.

Радомир Лазовић из Иницијативе рекао је да су подршку протесту дали Полицијски синдикат Србије, Војни синдикат Србије, синдикална организација „Застава оружје“, Независни синдикат просветних радника Војводине, „Подржи РТВ“.

Окупљенима на платоу испрег Градске скупштине обратила се и Весна Ракић Водинелић и други, а на протесту су били и лидер демократа Драган Шутановац, шеф београдског одбора ДС Балша Божовић и посланик Ђорђе Вукадиновић.

Окупљени грађани носили су транспаренте са грбом Београда на којем је жута патка, симбол протеста иницијативе, поруке „Слободан град“.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*