Протести у Подгорици: Против насилног увлачења у НАТО-Гинути за Црну Гору, а не за туђе интересе!

0

Неколико стотина грађана данас је присуствовало протесту против насилног увлачења Црне Горе у НАТО алијансу, који је одржан испред Скупштине Црне Горе, а у организацији више грађанских покрета.

На протесту су се окупљеним грађанима обратили представници покрета Алтернатива Црна Гора, Слобода народу и Покрета за неутралност.

anti1 409x307 Против насилног увлачења у НАТО: Гинути за Црну Гору, а не за туђе интересе!
Фото: Антена М
anti5 409x307 Против насилног увлачења у НАТО: Гинути за Црну Гору, а не за туђе интересе!
Фото: Антена М

Протест је, како је најављено, почео испред Скупштине у “минут до дванаест”, као „израз отпора и незадовољства због намјере Владе Душка Марковића да Црну Гору на крајње недемократски начин у оваквој Скупштини која не одражава израз народне воље, угура у НАТО савез“.

Окупљени носе транспаренте „Марковљани никад у НАТО“, „Никад у НАТО“, „У НАТО не дамо те земљо света 1244“, „Црногорци ланце не љубе“, „Крваве су вам руке. Смрт фашизму, слобода народу“…

a495473dedc90ab4f4a0a9803ecf2456 L 409x244 Против насилног увлачења у НАТО: Гинути за Црну Гору, а не за туђе интересе!

На протесту је истакнуто да је цијели процес тзв. дијалога о интеграцији Црне Горе спроведен недемократски, док је агресивна кампања заступала само страну ЗА у највећем броју медија.

Окупљени на скупу против насилног учлањења Црне Горе у НАТО снажно су поздравили поруку организатора да се улазак партија у Скупштину Црне Горе на дан гласања о овом питању сматра издајом.

Предсједник Алтернатива Црна Гора Веско Пејак је казао да свако ко уђе у Скупштину на дан гласања о НАТО је „издао националне интересе Црне Горе“.

„Кажу да је ова битка већ изгубљена. А ја вам кажем да тек данас почиње. Могу они да потписују и ратификују. Ако треба гинути гинућемо за Црну Гору, не за интересе других сила. Не можемо да кривимо велике силе. Имају трунку поноса који смо ми заборавили да имамо“, рекао је Пејак, преносе електронски портали.

Раније је најављено да ће скупу присуствовати представници политичких партија ДФ и СНП. На скупу су били присутни посланици ДФ-а, Марина Јочић, Милун Зоговић и Јован Вучуровић. Демос је оставио својим бирачима да самостално процијене да ли ће скупу присуствовати. Демократска Црна Гора је саопштила за Дан да се залаже за референдум, али из те партије нису најавили и учешће на данашњем скупу.

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*