Протести у Подгорици

0

Више хиљада грађана јуче је са грађанског протеста у Подгорици затражило одговорност надлежних за стање у држави, оставке највиших државних званичника и управе Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ).

Шести протест грађанске иницијативе „Одупри се 97.000“ у последња два месеца завршен је мирно, а нови је заказан за наредну суботу.

Један од организатора протеста, уметник Славиша Грубиша казао је да грађанске протесте подржава опозиција и оценио да су „опозиционо јединство и уска сарадња неопходни у овом процесу“.

Протесте подржавају и студенти и синдикати, додао је Грубиша.

Он је поновио захтеве организатора за оставкама председника државе Мила Ђукановића, премијера Душка Марковића, врховног државног тужиоца Ивице Станковића, главног специјалног тужиоца Миливоја Kатнића, председника Агенције за спречавање корупције Сретена Радоњића, те чланова Савета РТЦГ и генералног директора те медијске куће.

На помињање тих имена, окупљени су реаговали снажним звиждуцима и узвицима негодовања.

Скуп је почео на главном градском тргу, Тргу независности, и настављен је главним градским улицама у којима су седишта кључних државних институција.

Окупљени су скандирали „Хоћемо правду“, „Оставке“, „Лопови“, „Ми смо држава“, „Сви на улице“.

Испред централе владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића узвикивали су „Вратите нам државу“ и „Доле пљачкаши“.

Пролазећи поред полиције која је у знатном броју била опремљена опремом за разбијање демонстрација, окупљени су позивали полицијске службенике да им се придруже у протестима.

„Станите уз нас, пада ова власт“, „Ваша деца заслужују боље“, биле су неке од порука упућене полицији.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*