ПРОТЕСТНА ШЕТЊА: Запаљене заставе Косова, НАТО-а и СНС-а испред Вучићевог кабинета

0

Патриотска протестна шетња је стигла до Председништва Србије где су запаљене заставе такозване државе Косово, НАТО-а, импровизоване заставе ЕУ-а и СНС-а.

 

На Тргу Републике у Београду од 17:00 започела је протестна патриотска шетња против иностраних притисака и одређених кругова у Србији да се албанским окупаторима на Косову и Метохији дозволи чланство у међународним организацијама, пре свега УН. Шетња је организована и као знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Овај протестни скуп организовала је група младих људи, а њихову шетњу су подржали Војни синдикат Србије и Синдикат запослених полиције, као и низ познатих личности као што су Теша Тешановић, Михаило Меденица, Дејан Петар Златановић и други.

Према програму, протест започиње на Тргу Републике,  наставља се централним београдским улицама, при чему ће се стати испред Председништва Србије и Владе Србије, где ће демонсранти  запалити заставу такозване државе Косово, а затим ће се поворка упутити ка Храму Светог Саве где ће се уз молитву и паљење свећа завршити цео догађај.

Цео догађај можете уживо да пратите на порталу Србин.инфо где ће се преко нашег Твитер налога  са лица места емитовати видео прилози.

УЖИВО ИЗ ЧАСА У ЧАС:

18: 30 Патриотска шетња тренутно стиже испред Владе Србије, ускоро стижу нови снимци

18.21 Учесници протестне шетње, крећући се београдским улицама,  од Председништва Србије до Владе Србије –  узвикују: „Не дамо вам Косово“, „Русија, Србија, не треба нам  Унија“, „Нато Дахије марш из Србије“, „Вучићу педеру издао си Косово“, „Косово је срце Србије“ и остале пароле у којима се исказује јасан став против бриселских преговора са албанским окупаторима на Косову, став за опстанак Косова у саставу Србије, за што ближе односе са Русијом и отклон према НАТО савезу. А како је изгледало паљење поменутих застава  погледајте у видео-снимку:

17:25 Тренутно на Тргу има готово хиљаду људи, а како људи и даље пристижу, могуће да их буде знатно више него у фебруару на патриотском концерту (на истом месту), због годишњице нелегалног проглашења независне државе Косово од стране албанских окупатора.

Учесници протеста сачекаће на Тргу православну литургију која се сваке суботе организује у Београду за спас ваљевске Грачанице, а коју је локална СНС и СПС власт у Ваљеву због нелегално подигнуте бране потопила прошле године. Учесници литургије и патриотског протеста  ће се заједно помолити Богу и након тога ће протестна шетња да крене са Трга Републике.

У међувремену послушајте шта је у вези протестне шетње у име организатора рекао Дамњан Кнежевић, као и изјаву пензионисаног пуковника авијације Милорада Ђошића, председника Србског културног центра Ћирилица.

16:55 На Тргу Републике полако се окупљају српске патриоте са намером да крену у протестну шетњу до Председништва и Владе Србије. Тренутно је на тргу неколико стотина људи.

Србин инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*