Протојереј Стојадин Павловић станарима СТЕПЕ: „Гори сте од Турака“

0

„Ни Турци нису бранили да Срби граде православне богомоље, али ови што то сад раде и нису хришћани већ богоборци који покушавају да даве Српску православну цркву“.

Ово су биле речи протојереја-страврофора Стојадина Павловића, упућених на адресу представника Удружења станара насеља Степа Степановић (УССНС), који се противе изградњи црквеног објекта пре него што буду изграђени дом здравља, још једна школа и вртић…

„Овај протест је прерастао у злоупотребу невладиних организација и појединих политичких партија. Желе да незадовољство неколико људи обоје револуцијом! Е, није им црква инструмент преко кога ће то остварити! Погрешну су адресу изабрали”, навео је Павловић у својој „беседи“ за викенд.

У свом говору у оквиру литургије одржане протеклог викенда, који је пренео ТВ Храм, а потом се пренео на друштвене мреже, Павловић је рад овог удружења окарактерисао као „нешто најгоре и највећу заразу која се шири српским народом поистовећујући је са невладиним организацијама“.

Поводом изјаве директора Патријаршијске управне канцеларије, Удружење станара насеља Степа Степановић (УССНС) огласило се иситчући како је овај великодостојник “њихов рад представио у потпуно обрнутом светлу”.

У својој Фејсбук објави, станари овог насеља навели су да су Павловићеве изјаве “апсолутно нетачне и да он на овај начин злоупотребљава положај који има у СПЦ”.

– Деловање господина Павловића третирамо као најприземније политиканство у оквирима цркве, изречене неистине, имајући у виду Павловићеву функцију, доводе до опасног деградирања православних вредности и репутације Српске православне цркве – наводи се у саопштењу.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*