Прве веће чарке у Влади! Расим Љајић прети, нећу да будем део Владе ако је цена подршка Милошевићу!

0
Predsednik Nacionalnog saveta za saradanju sa Haskim tribunalom, Rasim Ljajic razgovara sa novinarima o posti Bramerca Srbiji, danas u Beogradu.(BETAPHOTO/NENAD PETROVIC/TC)

Потпредседник владе и министар трговине Расим Љајић изјавио је да није имао никакву намеру да полемише са потпредседником владе Ивицом Дачићем.

Љајић је рекао да су он и његова странка само изнели свој став о подизању споменика Слободану Милошевићу.

„Ми смо се само успротивили иницијативи да се Милошевић рехабилитује. Борио сам се против Слободана Милошевића и био сам члан ДОС-а. Колико год да сам допринео његовом паду, на то сам веома поносан. Ја не морам да будем у влади ако је цена подршка Милошевићу“, рекао је Љајић за „Блиц“ поводом данашње Дачићеве изјаве.

Говорећи о Слободану Милошевићу, Дачић је данас на конференцији за новинаре критиковао Вука Драшковића и Расима Љајића, који су се претходних дана успротивили иницијативи СПС-а да се бившем председнику Србије подигне споменик.

„Странка Расима Љајића говори против мене, а сви се они крију иза Вучића“, оценио је Дачић.

Према његовим речима, то би било исто као када би обновио захтев за смену Љајића јер је, како је Дачић истакао, у читуљи Алији Изетбеговићу написао „драги председниче“. „Мој председник је барем био Милошевић“, додао је Дачић.

„Изјавом да сам против подизања споменика Милошевићу нисам хтео да полемишем са Ивицом Дачићем. Ако је то њега погодило, мени је жао. Он се њега оцигледно није одрекао, па ме сада причом о читуљи Алији Изетбеговићу, која је одавно позната, примитивно напада“, каже Љајић.

Љајић каже да је поновно отварање приче о читуљи Алији Изетбеговићу „низак ударац Дачића“и да сви знају сви знају како је објављена та цитуља и да је он није писао.

„Чим је изашла, ја сам се оградио од текста који је стајао у њој. Нисам ја написао „драги председниче“, већ мој пријатељ из „Аваза“, који је само преписао суседну цитуљу“, објашњава Љајић.

Он подсећа да је у СДА Алије Изетбеговића био до почетка деведесетих.

„Био сам тамо док је та странка постојала на територији целе Југославије, а када се СФРЈ распала, изашао сам из ње“, навео је Љајић.

Уредништво сајта Патриот подсећа да су и Ивица Дачић а и Расим Љајић најавили кандидатуру за председника Србије, зато ове чарке можда управо представљају увод у кампању за те изборе.

Танјуг/Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*