Prve veće čarke u Vladi! Rasim Ljajić preti, neću da budem deo Vlade ako je cena podrška Miloševiću!

0
Predsednik Nacionalnog saveta za saradanju sa Haskim tribunalom, Rasim Ljajic razgovara sa novinarima o posti Bramerca Srbiji, danas u Beogradu.(BETAPHOTO/NENAD PETROVIC/TC)

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da nije imao nikakvu nameru da polemiše sa potpredsednikom vlade Ivicom Dačićem.

Ljajić je rekao da su on i njegova stranka samo izneli svoj stav o podizanju spomenika Slobodanu Miloševiću.

„Mi smo se samo usprotivili inicijativi da se Milošević rehabilituje. Borio sam se protiv Slobodana Miloševića i bio sam član DOS-a. Koliko god da sam doprineo njegovom padu, na to sam veoma ponosan. Ja ne moram da budem u vladi ako je cena podrška Miloševiću“, rekao je Ljajić za „Blic“ povodom današnje Dačićeve izjave.

Govoreći o Slobodanu Miloševiću, Dačić je danas na konferenciji za novinare kritikovao Vuka Draškovića i Rasima Ljajića, koji su se prethodnih dana usprotivili inicijativi SPS-a da se bivšem predsedniku Srbije podigne spomenik.

„Stranka Rasima Ljajića govori protiv mene, a svi se oni kriju iza Vučića“, ocenio je Dačić.

Prema njegovim rečima, to bi bilo isto kao kada bi obnovio zahtev za smenu Ljajića jer je, kako je Dačić istakao, u čitulji Aliji Izetbegoviću napisao „dragi predsedniče“. „Moj predsednik je barem bio Milošević“, dodao je Dačić.

„Izjavom da sam protiv podizanja spomenika Miloševiću nisam hteo da polemišem sa Ivicom Dačićem. Ako je to njega pogodilo, meni je žao. On se njega ocigledno nije odrekao, pa me sada pričom o čitulji Aliji Izetbegoviću, koja je odavno poznata, primitivno napada“, kaže Ljajić.

Ljajić kaže da je ponovno otvaranje priče o čitulji Aliji Izetbegoviću „nizak udarac Dačića“i da svi znaju svi znaju kako je objavljena ta citulja i da je on nije pisao.

„Čim je izašla, ja sam se ogradio od teksta koji je stajao u njoj. Nisam ja napisao „dragi predsedniče“, već moj prijatelj iz „Avaza“, koji je samo prepisao susednu citulju“, objašnjava Ljajić.

On podseća da je u SDA Alije Izetbegovića bio do početka devedesetih.

„Bio sam tamo dok je ta stranka postojala na teritoriji cele Jugoslavije, a kada se SFRJ raspala, izašao sam iz nje“, naveo je Ljajić.

Uredništvo sajta Patriot podseća da su i Ivica Dačić a i Rasim Ljajić najavili kandidaturu za predsednika Srbije, zato ove čarke možda upravo predstavljaju uvod u kampanju za te izbore.

Tanjug/Patriot

POSTAVI ODGOVOR

*