ПРВИ КОРАЦИ ЛИДЕРА ОПОЗИЦИЈЕ Јанковић на турнеји по Србији

Саша Јанковић ће основати политички покрет, а у знак захвалности ће заједно са својим сарадницима посетити све градове у Србији и захвалити присталицама на подршци током кампање.

0

То ће бити први корак бившег омбудсмана пошто је на прексиноћном састанку са потписницима Апела 100 за његову председничку кандидатуру одлучио да настави политичку каријеру.

Aida Ćorović: "Imali smo pre svega demokratsku debatu na kojoj je svako od nekoliko desetina učesnika mogao da iznese svoje mišljenje"

Бивша народна посланица ДС-а наглашава да не треба ни превише брзо деловати.

– Идеја је да у наредном периоду обиђемо све градове у којима смо били током кампање и захвалимо народу на подршци и помоћи без пребијене паре. Потребно је да одредимо име покрета, поставимо циљеве и вредносно се определимо како бисмо давали одговоре на друштвене проблеме и суочили се са прошлошћу. Освешћени грађани траже од нас одговорно наступање. Радићемо и на едукацији грађана – каже Аида Ћоровић.

Културолог Ратко Божовић није могао да присуствује прексиноћном скупу, али у потпуности подржава оснивање политичког покрета.

Ratko Božović: "Potpuno podržavam osnivanje jednog ovakvog političkog pokreta, to je izuzetno važno za buđenje građanske svesti"

– То је важно за буђење грађанске свести одозго, односно од стране грађана, а не странака. Грађанску свест није могуће везивати ни за једну странку. У партијама се политика преко лидера намеће грађанима. Дакле, иде се за лидером, уместо за законом. У Јанковићевом, односно нашем случају не иде се за лидером, већ за законом, правдом и слободом. Јанковић је током десетогодишњег рада на месту заштитника грађана показао како се доследно брани Устав и закон, односно људска права – истиче Божовић.

Антиаутократски покрет

Божовић тврди да би покрет око Јанковића требало да буде антитеза аутократској владавини и идолопоклонству.

– Ми смо противници поданичког менталитета и екстремизма свих врста. То је грађански одговор ригидном систему обликовања потреба грађана искључиво преко странака. Потребна нам је одбрана урбанитета и демократије – објашњава Божовић.

БЛИЦ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*