ПРВИ ПУТ ВИДЕО ЦИВИЛИЗАЦИЈУ С 19 ГОДИНА: Исповест човека кога су одгајали вукови (ВИДЕО)

0

Звучи као део „Kњиге из џунгле“, а заправо се ради о истинитој причи Маркоса Родригеза

Године 1965. Маркоса су пронашли у пећини. Живео је већ 12 година са чопором вукова, заправо од када је био мали дечак. Тада му је умрла мајка, отац га је напустио, а пре тога га је продао локалном фармеру који је живео у планинама Сијера Морена у Шпанији. Сам је проценио да је тада имао шест или седам година. Фармер који га је узео је убрзо умро и остављен је на милост и немилост дивљој планина.

Имао је 19 година када су га пронашли и вратили у цивилизацију. Од тада о његовом животу се доста писало -био је тема књига, антрополошких студија, а ББЦ је снимио документарац.

Данас Маркос има 72 године и живи у малом селу Ранте. Упркос томе што живи са људима већ деценијама, признаје да му је последње срећно сећање везано за живот с вуковима.
За шпански „Ел Паис“ Маркос прича да се осећа преварено и да су га људи малтреитирали, а запослени у болницама и на местима где је радио- злоупотребили.

– Мислим да су ми се смејали јер се не разумем у политику и фудбал – прича он.

Иако мисли да се никада није привикао у потпуности на живот с људима, његове комшије су га прихватиле. Једна хуманитарна организација покушава да сакупи новац који би унапредио услове у којима тренутно живи.

Разочаран животом међу људима признаје да је покушао да се врати у планине, али га вукови више нису препознавали као део чопора.

– Можеш да кажеш да су ту, чујеш их како дахћу, најежиш се…али није лако видети их. Вукови су ту и ако их позовем они ће одговорити, али ми неће прићи. Миришем на људе, носим колоњску воду – прича он.

Kада се једном приликом вратио на локацију где је била пећина у којој је живео, растужио се јер је открио да су тамо никле куће.

Сада је његовим животом преовладало разочарање. Ипак, постоји једна светла тачка. Редовно га зову у школе да деци прича о својим искуствима и научи их колико је важно да бринемо о природи и свету око нас. Деца му се диве много више него одрасли и просто га обожавају.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*