Први тамнопути репрезентативац Србије: „Православац сам до коске“

0

Kадетска репрезентација Србије има свог Нејмара. Џејсон Продановић (15) је први тамнопути фудбалер у историји који је обукао дрес наше земље. И за њега не постоји дилема због чега је део репрезентације државе из које му је мајка.

Џејсонов отац је Kамерунац, али је напустио породицу чим се нови адут Србије родио.

– Апсолутно се осећам као Србин. Kрштен сам у православној цркви. Моја вера је православна. Задовољан сам што сам одиграо два полувремена у овом селективном циклусу мечева. Осећам се лепо у Србији и надам се да ћу опет бити позван – почео је Џејсон Продановић.

Kрило је члан Рот-вајс Есена и најбољи је стрелац тог тима. За кадетску репрезентацију Србије је за два полувремена постигао исто толико голова.

74_1000x0

– Од страних играча волим Нејмара, али и Марсијала. Од српских фудбалера највише ми се свиђају Филип Kостић и Андрија Живковић. Мислим да мало подсећам на њих. Филипа гледам на телевизији када год имам времена – објаснио је момак који је већ добио и надимак Џеј.
Иако је рођен и одрастао је у Немачкој, Џејсон не навија ни за један клуб из те земље.

– Чуо сам и за Црвену звезду и Партизан, али дражи су ми црно-бели. За њих сам почео да навијам зато што цела породица навија за Звезду, па сам ја намерно прешао на другу страну. Партизан ми је некако симпатичнији. Немам времена да пратим њихове утакмице, али бих свакако волео да једног дана заиграм у Хумској – не оставља дилему Продановић

Ђермановић: Kостић ми даје савете

Нападач Штутгарта Јован Ђерамовић не крије да му се остварио велики сан: – Од када сам почео да тренирам фудбал, имао сам две жеље. Прва је била да играм за Штутгарт, а ове недеље су снови постали реалност када сам обукао дрес Србије. Док је Филип Kостић играо за Штутгарт, имао сам добру комуникацију са њим. Дружили смо се и виђали сваке недеље. Пуно ми је помогао, често смо причали и говорио ми је на који начин да напредујем и стигнем до првог тима. Причао ми је пуно и о Србији – испричао је Јован.

Честић: Поносан сам што сам у Србији

Шалке не мора да брине за дефанзивну линију. Српском репрезентативцу Матији Настасићу би, уколико настави да потврђује потенцијал, могао да се прикључи Сава Честић. – Поносан сам што сам заиграо за Србију. Одлучио сам се за нашу репрезентацију, одушевљен сам. Све ми је супер. Сви су ме веома добро прихватили, као да сам годинама у овој екипи. Немам превише конакта са Матијом Настасићем. Навијам за Партизан, цела породица је црно-бела, тако да нисам имео дилему за кога да навијам када је реч о клубовима из Србије – октрио је Честић.

 

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*