ПСГ: Вучићев режим тоне у све дубљу диктатуру

0

Покрет слободних грађана (ПСГ) оценио је да власт председника Александра Вучића „сваког дана тоне у све дубљу диктатуру“.

„Терање страних новинара из Србије због извештаја којим се, како је режим навикао, не лажира стварно стање је кршење и домаћих и међународних закона и конвенција, али изнад свега, знак поодмакле диктатуре и мрака. Ускоро ће сви који не мисле као Вучић и формално бити проглашени за ‘претњу јавном реду и националној безбедности’ као што су МУП и БИА прогласиле Бертиншана“, оценио је у саопштењу председник ПСГ Саша Јанковић, након информације о могућности протеривања белгијског новинара из Србије.

Он је додао да је Бертиншан белгијски држављанин, новинар, дописник бројних страних медија, ожењен српском држављанком и у Србији живи дуже од деценије, што је довољно да му се дозволи трајни боравак.

„Уместо тога, због објективних и професионалних текстова режим Александра Вучића га тера из земље која му је постала дом“, додао је Јанковић.

У саоппштењу се додаје да Србија није тако далеко од Турске, у којој новинари бивају осуђени на доживотну казну затвора под истим образложењем са којим се у Србији протерују.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*