Pukla tikva: Turska napala Kosovo!

0

Kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj ocenio je da je zahtev Turske za mere prema novinaru sa KiM zbog komentara na Fejsbuku o puču „neobičan i neprihvatljiv“.

Hodžaj kaže da je Kosovo „mala i mlada zemlja koja ima potrebu da očuva svoj prestiž, ponos i međunarodni kredibilitet, da štiti interese svojih građana, ali i da čuva dobre odnose sa prijateljskim zemljama“, a da je reakcija ambasade Turske preterana.

On podseća da ovo nije prvi put da Turska nastoji da utiče na unutrašnja pitanja Kosova, navodeći kako je 2012. godine bivši ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu na konferenciji za novinare zatražio izmenu udžbenika iz istorije.

On je dodao da Kosovo ne želi da se meša u tuđa pitanja koja mogu prouzrokovati emotivne nesporazume, ali istovremeno, očekuje recipročno poštovanje u odnosima s prijateljskim zemljama.

– Mi imamo prijateljske odnose sa Turskom. Zahvalni smo im na velikoj podršci. Ovakva verbalna nota je neprihvatljiva, ali verujem da ćemo prevazići nesporazum“, rekao je Hodžaj.

„Pozivam građane Republike Kosovo koji su na odmoru u Turskoj da se pridruže vojsci“, napisao je Bužalja na Fejsbuku, a kako su preneli mediji, pored poruke je stavio „smajlija, znak koji podrazumeva da to nije bila ozbiljna poruka“.

Bužalja je bio poslanik Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova, koju je nešto pre isteka mandata poslanika napustio. Suvlasnik je portala Gazetaexpress.com, koji dnevno posećuje oko milion čitalaca.
Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

*